iPhone: Apple va FURA Aceasta Functie de la Android

Apple intentioneaza sa fure o noua functionalitate de la telefoanele Android, compania americana punand ochii pe un sistem recent oferit in smartphone-uri.

iPhone Apple FURA Functie Android

Apple cauta sa aduca noi functii pentru telefoanele iPhone in momentul de fata, iar conform unui nou brevet de inventie inregistrat companiei americane, ea ar vrea sa preia ceva de la Android. Mai exact, vorbim despre sistemul folosit in de HTC si Google in telefoane, acesta permitand strangerea carcaselor pentru a controla diverse functii ale sistemului Android.

Stiti cu siguranta de senzorii de presiune din telefoanele HTC si Google care permit activarea Google Assistant, a camerei, aprinderea ecranului, si diverse alte functii utile. Acestea au fost implementate ca o metoda ca producatorii sa isi aduca in evidenta telefoanele intr-o piata smartphone foarte saturata, iar Apple vrea sa faca acelasi lucru cu iPhone.

iPhone: Apple va FURA Aceasta Functie de la Android

iPhone Apple FURA Functie Android 1

La ce ar folosi compania Apple o asemenea functionalitate pentru iPhone e greu de spus acum, insa acceptarea/respingerea de apeluri telefonice, accesarea camerei, sau alte functii ar putea fi oferite. Cei de la Apple sunt cunoscuti pentru faptul ca nu ofera intotdeauna in premiera unele functii pentru iPhone, dar atunci cand le ofera, o fac asa cum trebuie.

„Electronic devices receive input from users via a variety of different mechanisms. Such mechanisms include buttons, keys, external input devices (such as computer mice, scanners, and so on), touch screens, and other such input mechanisms. However, providing such input mechanisms as part of an electronic device requires space on the electronic device. Additionally, such input mechanisms may complicate the electronic device and/or the aesthetic appearance of the electronic device. External input devices may not require space on the electronic device itself. However, they may still require a connector of some kind to be located on the electronic device and may be cumbersome for users to utilize, particularly in the case of portable and/or handheld electronic devices.”

Aceasta functionalitate de strangere a carcaselor telefoanelor Android pentru a controla diverse functii este vazuta de multi ca fiind ceva nu foarte important, asa ca Apple ar trebui sa ofere ceva diferit. Deocamdata detalii cu privire la ce ar putea oferi Apple nu exista, insa inregistrarea brevetului arata faptul ca Apple e interesata sa aduca functii inovatoare pentru telefoanele sale.

Articolul precedentWindows 10: Surpriza Pregatita de catre Google
Articolul următorGoogle Pixel 3 XL Concept Arata Noul Telefon Google
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.