Apple vrea sa ELIMINE COMPLET Portul de Incarcare al iPhone

Apple vrea sa elimine complet portul de incarcare al iPhone, fiind aproape de a face aceasta schimbare radicala inainte de a lansa iPhone X pe pietele globale toamna trecuta.

Apple ELIMINE COMPLET Portul Incarcare iPhone

Apple vrea sa elimine in totalitate porturile de incarcare si pentru transfer de date din telefoanele iPhone, cei din Cupertino discutand despre eliminarea acestei componente din iPhone X, insa s-a luat decizia de a nu urma planul. Apple avea intentia de a elimina complet conectarea la iPhone printr-un cablu, avand ideea de a permite doar incarcarea wireless, instalarea de aplicatii, transferul de muzica si instalarea de iOS exclusiv fara fir.

Apple nu doar ca vrea sa elimine portul de incarcare cu totul, vrea sa si elimine butoanele fizice ale iPhone complet, Jony Ive fiind un mare sustinator al ideii de a elimina aceste componente din telefoane. Apple a luat decizia de a nu elimina inca portul Lightning din iPhone pentru ca actualele sisteme de incarcare wireless sunt incontinuare ineficiente, si nu permit incarcarea la fel de rapida a telefoanelor precum in cazul folosirii unui cablu.

Apple vrea sa ELIMINE COMPLET Portul de Incarcare al iPhone

Eliminand portul de incarcare, compania Apple ii va obliga pe clienti sa renunte si la iTunes, iar asta deoarece backup-urile nu vor mai fi posibile, nici reinstalarea sistemului de operare, in cazul in care e nevoie de asta. Decizia de a elimina in totalitate portul de incarcare din iPhone nu este una usoara, iar daca Apple o va lua, atunci va analiza cu siguranta oportunitatea ei inainte de a-i forta pe oameni sa traiasca intr-o lume complet wireless.

“During the development of the iPhone X, Apple weighed removing the wired charging system entirely. That wasn’t feasible at the time because wireless charging was still slower than traditional methods. Including a wireless charger with new iPhones would also significantly raise the price of the phones.”

E greu de spus cat ar putea dura pana cand Apple va elimina portul de incarcare din iPhone, sau chiar butoanele, insa nu cred ca asta se va intampla in urmatorii 2/3 ani, din fericire pentru toti cei care le folosesc la ceva. Asta nu inseamna nici ca Apple nu va adopta standardul USB-C pentru iPhone si iPad in viitorul apropiat, insa este foarte clar faptul ca americanii intentioneaza sa inchida complet produsele, aceasta schimbare urmand a bloca si posibilitatile de a le sparge.