Apple: Motivele pentru care iti Recomanda sa NU faci Jailbreak

Apple listeaza motivele pentru care le recomanda oamenilor care au iPhone si iPad sa nu faca jailbreak pentru iOS, plus riscurile la care se expun cand o fac.

Apple Motivele Recomanda nu Jailbreak

Apple este impotriva jailbreak, stim acest lucru de foarte mult timp, compania americana blocand toate solutiile lanate pana acum si recomandand evitarea acestui software care modifica iOS pe iPhone si iPad. Apple are inclusiv un document de suport in care detaliaza motivele din cauza carora utilizatorii nu ar trebui sa faca jailbreak pe propriile iDevice-uri.

Versiunea in romana a motivelor celor de la Apple le aveti mai jos, insa documentul acesta a fost lansat in septembrie 2016 de catre cei din Cupertino. O versiune actualizata pentru anul 2018 exista acum si in limba engleza, insa modificarile facute de catre americani sunt minore, baza rugamnitilor ramanand aceeasi, evitarea solutiilor de jailbreak.

Apple: Motivele pentru care iti Recomanda sa NU faci Jailbreak

Apple listeaza in documentul sau motivele principale pentru care efevtuarea unui jailbreak reprezinta ceva oamenii ar trebui sa evite, iar intr-o buna masura ei chiar au dreptate. Jailbreak-ul nu este ceva care iti intareste securitatea, daca nu te pricepi ce sa protejezi, nu-ti creste autonomia bateriei, si face iPhone sau iPad mult mai instabile din cauza tweak-urilor.

Facand jailbreak de atatea si atatea ori pentru iPhone si iPad, pot spune ca ultimele doua motive sunt pur si simplu tampenii, insa primele trei sunt perfect adevarate, iar problemele cele mai mari sunt cu autonomia si instabilitatea.

“Modificarea neautorizată a iOS poate cauza vulnerabilități de securitate, instabilitate, durată redusă de funcționare a bateriei și alte probleme

Acest articol descrie problemele pe care le-au întâmpinat clienții care au făcut modificări neautorizate ale iOS (acest proces inițiat de hackeri este numit adesea „jailbreaking”).

iOS este conceput să fie fiabil și sigur din momentul pornirii dispozitivului. Caracteristicile de securitate încorporate asigură protecție împotriva programelor malware și a virușilor și contribuie la securizarea accesului la informații personale și la date ale companiilor. Modificarea neautorizată a iOS (cunoscută și sub denumirea de „jailbreaking”) ocolește caracteristicile de securitate și poate cauza numeroase probleme dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod touch modificate de hackeri, inclusiv:

  • Vulnerabilități de securitate: modificarea neautorizată a dispozitivului („jailbreaking”) elimină straturile de securitate destinate protejării informațiilor tale personale și a dispozitivului tău iOS. După ce elimină securitatea de pe dispozitivul tău iOS, hackerii pot să fure informații personale, să deterioreze dispozitivul, să atace rețeaua sau să introducă programe malware și spyware sau viruși.
  • Instabilitate: erori frecvente și neașteptate ale dispozitivului, erori și blocări ale aplicațiilor integrate și ale aplicațiilor terțe și pierderea datelor.
  • Durată redusă de funcționare a bateriei: software-ul modificat de hackeri a determinat consumarea rapidă a bateriei, reducând durata de funcționare a dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod touch pentru un singur ciclu de încărcare a bateriei.
  • Comunicații vocale și de date lipsite de fiabilitate: apeluri întrerupte, conexiuni de date lente și lipsite de fiabilitate și date despre locație primite cu întârziere sau incorecte.
  • Întrerupere a serviciilor: servicii precum iCloud, iMessage, FaceTime, Apple Pay, Mesagerie vizuală, Vremea și Bursa au fost întrerupte sau nu mai funcționează pe dispozitiv. În plus, aplicațiile de la terți care utilizează Serviciul Apple de notificări push au întâmpinat probleme la primirea notificărilor sau au primit notificări trimise către alt dispozitiv modificat de hackeri. Alte servicii bazate pe notificări push, cum ar fi iCloud și Exchange, au prezentat probleme de sincronizare a datelor cu serverele respective.
  • Imposibilitatea de a aplica actualizările de software ulterioare: unele modificări neautorizate au produs defecțiuni ireparabile ale sistemului iOS. Acestea pot duce la incapacitatea permanentă de utilizare a dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch atunci când se instalează o actualizare a iOS furnizată de Apple.

Apple îți recomandă insistent să nu instalezi software-uri care modifică iOS. De asemenea, este important de reținut că modificarea neautorizată a iOS constituie o încălcare a acordului de licență software pentru utilizatorul final al iOS și, în condițiile acestuia, Apple poate refuza efectuarea de service pentru un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch care are instalat un software neautorizat.”

25 COMENTARII

  1. Toti mortii de foame isi iau “aifon”, in speranta ca vor parea mai bogati in ochii altor fomisti din cartier, sau la job, la splatoria auto.. Apoi cand trebuie sa dea 5-10$ pe o aplicatie, ii apuca lesinul si isi bat joc de telefon, facand jailbreak. “Aifon” se cumpara tocmai datorita ecosistemului securizat, ei distrug toata filozofia sistemului de operare. Mi-e sila de toti aifonistii astia rupti in dos, cu fitze de magnati.

  2. Toti mortii de foame isi iau “aifon”, in speranta ca vor parea mai bogati in ochii altor fomisti din cartier, sau la job, la splatoria auto, unde lucreaza ca sa stranga bani de drum in Spania, doar dus…. Apoi cand trebuie sa dea 5-10$ pe o aplicatie, ii apuca lesinul si isi bat joc de telefon, facand jailbreak ca sa poata folosi magazinul de aplicatii moca al saraciilor Cydia. “Aifon” se cumpara tocmai datorita ecosistemului securizat, ei distrug toata filozofia sistemului de operare. Mi-e sila de toti aifonistii astia rupti in dos, cu fitze de magnati.

  3. Am cumpărat mai multe aplicații din cydia și ca număr și ca valoare decât obositul asta de ma sus… din google play…JB nu mai are de mult treaba cu aplicații gratis…prostule care ești prost

  4. Pai dada vrei jb îți cumperi un Android și instalezi teme de iOS și gata! Sau mai simplu îți iei un iPhone fake 1:1 și te-ai scos

  5. Stiu mai bine ca tine ce inseamna. Inseamna ca esti un sarman care nu ai 5 euro pentru o aplicatie, dupa ce ai dat 1000 euro pe telefon , adica salariul pe 3 luni si nu mai mananci un an ca sa pui banii la loc. Pur romanesc !!

  6. Jailbreak înseamnă mult mai mult customizare, nu e vorba de aplicații gratis. Pt ca și fără poți Descarcă anumite aplicații gratuit, care sunt plătite in appstore. Jailbreak presupune customizare la un nivel pe care iOS nu-l permite in mod normal plus alte funcții. Nu mai jigni dacă habar n-ai ce înseamnă și înainte de a deschide gura, citește 5 minute despre jb. Te ai făcut de cacao aiurea, felicitări

  7. Jailbreak-ul este pentru pusteni, care au primit cadou un iPhone, de la mama sau tata, dar bani de o aplicatie nu au. Asa zisa “customizare” ceruta de toti este doar un paravan. De 8 ani incoace, nu am mai facut jailbreak, pentru ca conteaza toate datele care le am pe telefon si in tot ecosistemul meu (de la apple watch pana la MacBook, ba chiar si apple TV-ul).
    Daca vrei asa numita “customizare” cumpara-ti orice android (de la 2 lei pana la mii de euro) si poti sa iti faci “caruta” din el, cu “sclipici si italic”. Apple si eco sistemul lor, nu e pentru asa ceva.

  8. Apple trebuia sa scrie ca daca faci JB nu mai stii care dintre probleme li se datoreaza exclusiv lor si care provin de la JB. 🙁

  9. Astia care tot zbiara pe aici de piraterie si sunt anti jb crezand ca doar pt piraterie se face jb. E uite, va vb eu un “pirat” sa zic asa :)), de cate ori am facut jb am instalat cam tot ce se putea instala free, fie printr-o sursa oficiala ori una crackuita “piratata” recunosc ca inainte faceam jb doar pt a instala jocuri si mai putin aplicatii customizari samd.. dar haideti sa va spun, jb de azi nu are nicio treaba cu cel din trecut, magazinele cu jocuri piratate se pot instala si fara jb si crede-ti-ma ca nu mai se compara nimic cu ce era in trecut. Cine isi face jb acum o face pt cateva tweak uri foarte bune pt efecte si pt a accelera animatiile ios ului, cateva customizari si cam atat. Asa ca nu va mai ambalati atat bogatasilor stati linistit cu app store ul vostru, niciodata n o sa poti face cu el ce poti face cu cydia…

  10. Ba Andrei , iti respect dreptul la opinie , dar un om inteligent nu se hazardeaza sa isi dea cu parerea despre un individ si cu atat mai mult sa-i bage pe toti in aceiasi oala ! Cat despre jb e treaba mea ce vreau sa fac cu el , cat despre situatia mea financiara la fel . Dar tu esti suficient de dobitoc incat sa nu te uiti in buzunarele tala inainte sa dai din gura ! P.s nu vb de 5-10$ cand tu platesti in lei. (aifonistii, fitze) el stie el mai bine ca toti ce inseamna jailbreak ca doar isi trage aplicatii pirat ! 😉

  11. Andrei, mi-ai dat peste cap standardele!
    Esti prost de bubui!
    Nu ai inteles nimic!
    Am avut jail pe toate iphone pana la 8 plus, exclusiv.
    Nu am avut niciodata o aplicatie crackuita free.
    Am folosit jail pt shake to lock unlock, springtomize, milte facilitati disponibile acum in ios, dar demult imposibile fara jailbreak, call recorder, barrel, etc.
    Vorbesti ca un cap sec ce esti.
    Tu ai psihologia unui sarantoc pt ca nu stii ca prin jail se poate face altceva.
    Apropo dobitocule, pe cydia se cumpara aplicatii, tweakuri, teme.
    Ia zi bai preput ca ma niste bani pusi deoparte: zi-mi cateva teme si tweakuri pe care sa le descarc din app store? Stii vreuna?
    Manelist imputit.

  12. Nu au fost vorbe în vânt. Urmărește utilizatorul @coolstar pe Twitter. El este principalul developer care se ocupă de Electra.

  13. Urmărește utilizatorul @coolstar pe Twitter. El este principalul developer care se ocupă de Electra.
    Poți urmări și canalul de YouTube iCrackYouriDevice pentru informații detaliate și clare.