Instagram Lanseaza Aplicatia IGTV pe iPhone si Android

Instagram a lansat aplicatia IGTV pentru iPhone si Android, compania americana ducandu-si la indeplinire promisiunea facuta luna aceasta.

Instagram IGTV iPhone Android

Instagram devine una dintre cele mai mari platforme de socializare de pe planeta, compania Facebook anuntand ieri ca ea are 1 miliard de utilizatori activi lunar in intreaga lume. Instagram creste extrem de rapid, iar pentru a trage si mai multi oameni a fost lansata aplicatia IGTV care permite incarcarea de clipuri video de pana la o ora in platforma.

Instagram dezvaluise luna aceasta ca intentioneaza sa lanseze posibilitatea de a incarca noi clipuri video care au lungimi de peste o ora, asa ca asta nu e o surpriza. Marea surpriza este ca aceasta optiune vine sub forma unei aplicatii dedicate care se numste IGTV, ea fiind gandita pentru a afisa clipurile video in format vertical, deci asa si trebuie inregistrate.

Instagram Lanseaza Aplicatia IGTV pe iPhone si Android

Instagram sustine ca pana in 2021 78% din intregul trafic de internet mobil la nivel global va fi facut pentru vizualizarea de clipuri video, asa ca IGTV este lansat special pentru asta. Desigur ca Instagram spera si ca actualii creatori de continut sa foloseasca platforma in locul YouTube, de exemplu, pentru a publica noi clipuri video lungi pentru audientele lor.

“Five years after the launch of video on Instagram, we are excited to introduce IGTV which brings audiences closer to the creators they love. We are re-envisioning mobile video with a new standalone surface that features longer videos and easy discoverability through channels, all in a vertical format that sits upright, in the palm of your hand.”

Instagram este in momentul de fata o platforma foarte populara multumita faptului ca reach-ul postarilor est suficient de mare incat acestea sunt intr-adevar afisate pentru multi oameni. Facebook nu mai ofera acest lucru, ci a inceput sa ceara multi bani pentru a afisa postarile la mai multa lume, asa ca va fi interesanta de vazut ce se va intampla cand va scadea reach-ul si pe Instagram, insa intre timp IGTV poate fi descarcata de aici.