Google Preia in Android o Functie GROZAVA a iPhone

Google a decis sa preia in sistemul de operare Android o noua functie care este foarte apreciata de catre utilizatorii iPhone si ipad din lumea intreaga.

Google Android Functie GROZAVA iPhone 1

Google a confirmat noaptea trecuta ca va implementa in Android o functie extrem de utila pe care compania Apple o ofera in iPhone si iPad inca de acum cativa ani, ea avand denumirea AirDrop, si fiind disponibila inclusiv pe Mac. Google testeaza in momentul de fata aceasta functie intr-o aplicatie numita Google Files Go, o versiune mai simpla a aplicatiei originale, ea fiind creata special pentru zonele in care accesul la internet nu se face chiar atat de usor.

Google le permite utilizatorilor Android care au aceasta aplicatie sa transfere rapid fisiere intre dispozitive folosind retele Wi-fi 5 GHz, deci ei beneficiaza de viteze de pana la 500 Mbps pentru a copia fisierele intre telefoane si tablete. Google nu a implementat aceasta functie in mod nativ in sistemul de operare Android, ci trebuie utilizata aplicatia Files Go pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de ea, insa functionalitatea de baza e similara cu cea a AirDrop.

Google Preia in Android o Functie GROZAVA a iPhone

Google Android Functie GROZAVA iPhone 1

Google ofera aceasta functie in Android asa cum Apple ofera AirDrop exclusiv in produsele sale, asa ca nu vorbim despre ceva cu mult diferit pentru platforme, doar ca in iOS functia e implementata nativ in tot sistemul de operare. Google are de ceva vreme implementata in sistemul sau de operare o functie numita Android Beam, care functioneaza oarecum la fel, dar Samsung are ceva mai util si mai cunoscut, functia fiind disponibila cu denumirea S Beam pentru utilizatori.

Google nu permite deocamdata folosirea functionalitatii in aplicatia Files pe care o ofera pentru restul lumii, asa ca ramane de vazut daca ea va fi oferita, sau Android Beam va fi regandita pentru toti utilizatorii. Indiferent de situatie, oferirea unei functii similare cu AirDrop este o schimbare foarte buna pe care Google o va face, mai ales ca foarte multi utilizatori asteptau asta de multa vreme.