iPhone si Android: Masina de Supraveghere ce le SPARGE de la Distanta

iPhone, Android si alte tipuri de telefoane mobile pot fi sparte de la distanta de o masina de supraveghere special creata pentru spionii de pe planeta.

iPhone Android Masina Supraveghere SPARGE Distanta

WiSpear este o companie americana care, aparent, este specializata pe supravegherea oamenilor, iar in clipul video de mai jos aveti cel mai recent produs al lor, facut pentru monitorizarea iPhone si Android. Mai exact, vorbim despre o camioneta care are echipamente ce ar putea monitoriza telefoane iPhone si Android de la distanta, si le-ar putea infecta cu malware.

WiSpear sustine ca masina lor poate face toate astea chiar si de la cateva sute de metri distanta de telefoanele persoanelor monitorizate, fortand dispozitivele sa se conecteze la o retea Wi-Fi proprie. Din acel punct, compania spune ca poate infecta inclusiv un iPhone cu malware, tot traficul facut de telefoane prin reteaua sa fiind oricum monitorizat pentru a fura date.

iPhone si Android: Masina de Supraveghere ce le SPARGE de la Distanta

Nu doar iPhone si Android pot fi atacate cu aceasta masina de supraveghere, ci aparent si orice fel de calculatoare, in cazul acestora infectarile facandu-se mult mai usor decat in cazul telefoanelor. Desigur ca masina de supraveghere a celor de la WiSpear nu poate ataca vreun iPhone, Android, sau calculator fara ca acestea sa fie conectare la reteaua Wi-Fi a companiei.

Totusi, desi software-ul de monitorizare ar fi cu siguranta foarte util pentru multe guverne, sau agentii de securitate, o masian de acest gen costa intre 3.5 si 6 milioane de dolari. Vorbim despre un cost foarte ridicat pentru a incerca sa monitorizezi oameni si telefoane, asa ca e putin probabil ca foarte multe masini sa fie vandute de catre compania creatoare.

Articolul precedentiOS 12 Public Beta 1 a fost LANSAT pe iPhone si iPad
Articolul următorSamsung GALAXY Note 9: OFICIAL, CONFIRMAT pentru Lansare
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.