Android: HeroRat Malware PERICULOS pentru Telefoane

Android este iarasi atacat de un malware foarte periculos care poarta denumirea HeroRat, acesta infectand orice versiuni ale sistemului de operare al Google.

Android HeroRat Malware PERICULOS Telefoane

Android este atacat iarasi de un malware foarte periculos, acesta avand denumirea HeroRat, iar dupa cum ii spune denumirea, este gandit pentru a controla telefoane de la distanta prin functia de administrare prin internet a sistemului de operare. Acest malware pentru Android, la fel ca oricare altele pentru telefoanele ce ruleaza sistemul de oprare al Google, necesita instalarea unei aplicatii in telefoane si acordarea de drepturi de adminsitrator.

Android le permite aplicatiilor sa ceara drepturi de a rula cu acces de administrator in telefoanele si tabletele utilizatorilor, iar din acel punct obtin control total asupra dispozitivelor victimelor. Aplicatia care infecteaza telefonul Android cu HeroRat va afisa la deschidere un mesaj ca nu poate rula si ca se va sterge automat, dar hackerul are terminalul inregistrat in serverul sau, si il poate controla fara probleme, si fara ca utilizatorul sa stie asta.

Android: HeroRat Malware PERICULOS pentru Telefoane

Android HeroRat Malware PERICULOS Telefoane 1

Android este controlat de la distanta de catre hackerul care a creat malware-ul HeroRat folosind software-ul Telegram care permite crearea de roboti pentru retea, iar cu el poate face cam orice. Puteti vedea si in imaginea de mai sus, ca un telefon Android infectat cu HeroRat poate fi repornit, oprit, poate avea conversatiile inregistrate, poate avea afisata lista de SMS-uri, poate trimite SMS-uri la comanda hackerului, poate afisa intreaga lista de contacte, si multe altele.

“One of these variants is different from the rest – despite the freely available source code, it is offered for sale on a dedicated Telegram channel, marketed under the name HeroRat. Attackers lure victims into downloading the RAT by spreading it under various attractive-sounding guises, via third-party app stores, social media and messaging apps. The malware runs on all Android versions: however, affected users need to accept permissions required by the app (sometimes including activating the app as device administrator), which is where social engineering comes into play.”

Android poate fi atacat cu un malware de tipul HeroRat doar daca utilizatorul instaleaza in telefon o aplicatie dintr-un magazin tert de aplicatii, separat de Google Play, si ofera permisiuni de adminsitrator la telefonul sau. Din acel punct hackerul preia controlul total asupra terminalului infectat, iar singura solutie de a scapa de HeroRat este o reinstalare completa a sistemului de operare Android, ceva ce putini stiu sa faca, asa ca multi raman cu telefoanele infectate fara sa stie care sunt riscurile reale.