Apple vs Samsung: Decizia ISTORIA Luata de Companii

Apple si Samsung au anuntat noaptea trecuta o decizie istorica luata in urma unor negocieri intense, companiile ajungand intr-un final la o intelegere.

Apple Samsung INCHEIE Procesul 7 ani

Apple si Samsung au anuntat aseara o decizie istorica, mai exact au ajuns la un acord pentru a incheia intr-un final procesul vechi de 7 ani in care se tot lupta. Recent Samsung a pierdut o noua runda in aceasta batalie legala si a fost obligata de o instanta sa plateasca despagubiri de 539 milioane de dolari catre Apple, insa a atacat aceasta decizie prin apel.

Acum nu se stie ce bani urmeaza sa primeasca Apple ca parte a intelegerii, cei de la Samsung recunoscand ca au copiat design-ul iPhone, insa spunand ca despagubirile ar trebui sa fie mai mici. Avand in vedere acest lucru, e foarte probabil ca o suma mult mai mica sa fi fost agreata pentru plata de catre cele doua companii, iar cuantumul ei va fi aflat candva.

Apple vs Samsung: Decizia ISTORIA Luata de Companii

Apple si Samsung au refuzat sa spuna suma convenita drept despagubiri, conform acestui acord pentru ca nici nu exista vreo logica in a o anunta, insa la un moment dat ea va fi divulgata din vreo sursa, sau alta. In ciuda secretomaniei, faptul ca Apple si Samsung au ajuns la un acord pentru incheierea disputelor legale este foarte important pentru alte dispute dintre alte companii.

“Plaintiff Apple Inc. and Defendants Samsung Electronics Co., Ltd., Samsung Electronics America, Inc., and Samsung Telecommunications America, LLC would like to inform the Court that they have agreed to drop and settle their remaining claims and counterclaims in this matter. IT IS HEREBY STIPULATED AND AGREED, by and between the parties and subject to the approval of the Court, that pursuant to Federal Rules of Civil Procedure 41(a) and 41(c), all remaining claims and counterclaims in this action are hereby dismissed with prejudice, to the extent such are still pending, and all parties shall bear their own attorneys’ fees and costs.”

Desi cei de la Apple au fost de acord sa se inteleaga cu Samsung pentru a incheia batalia legala veche de 7 ani, asta nu inseamna ca nu va dori sa renunte la serviciile coreenilor. Ramane de vazut care va fi relatia celor de la Apple cu Samsung in urmatorii ani, insa tensiunea dintre companii va ramane la un nivel inalt, asa cum a fost in aceasta perioada.

9 COMENTARII

  1. Cred ca Galaxy S mai exact, într-adevăr a fost copie iphone, dar în rest 0, de la S2 niciun smartphone Samsung nu seamănă cu iphone

  2. Samsung nu are nevoie de Apple și o demonstrează f tare veniturile record pe care Samsung le încasează frecvent
    Cine știe ce a determinat Apple să cadă la pace cu Samsung, o fi vreun miracol că în cazul celor 2 Coreei, oricum de renunțat la Samsung, Apple nu va putea sa renunțe , sau va putea, oricum e arhicunoscut ca Apple cumpăra aproape numai componente ieftine non premium de la companii no name…. De aceea iPhone sunt ultimele la calitatea înaltă a componentelor hardware

  3. Sunt de acord cu tine că Samsung are nevoie de clientul Apple, dar nu pentru bani direct.
    Ideea este că dacă Apple cumpără de la alte companii, companiile respective se “îngrașă” și se dezvoltă, iar Samsung nu vrea rivali puternici.
    Banii de la Apple pentru Samsung sunt o plată grasă, dar nu indispensabilă. Pe când, pentru alți producători de componente, banii de la Apple înseamnă dezvoltare puternică, creșterea capacitații de producție, evoluția liniilor de producție, creșterea randamentului și multe altele.

  4. De acord, pt unele companii no name banii de la Apple înseamnă supraviețuire
    Strategia Samsung e să dețină monopolul pe cât se poate de multe segmente și tot să se extindă până nu va mai avea niciun adversar…. De acceea Samsung sta la pana sa cumpere companii puternice ( a și declarat)

  5. Pana sa apara primul iphone, va mai amintiți cum arătau smartphone’urile? De acolo s’a început copiatul, iar acum Samsung e suficient de inovativ ca nu mai fure, ci pe alocuri chiar sa fie furat de Apple. Urmeaa Huawei s.a.m.d.