FBI Investigheaza Facebook In Scandalul care a Zguduit Compania

FBI a pornit o ampla investigatie impotriva Facebook din cauza scandalului in care datele utilizatorilor au fost dezvaluite catre companii terte.

FBI Investigheaza Facebook Scandalul Zguduit Compania 349978

FBI a pornit in mod oficial o investigatie impotriva Facebook, dupa ce procurori din cadrul ministerului de justitie din SUA investigau deja cel mai mare scandal din istoria companiei americane. Cei de la FBI vor sa faca propria ancheta, si vor sa afle ce stia Facebook despre ce face Cambridge Analytica, si cat a mintit pana in prezent prin declaratiile publice.

FBI va analiza impreuna cu SEC si FTC, compania Facebook si modul in care aceasta a adminsitrat intreaga problema a scandalului Cambridge Analytica, plus ceea ce a spus public Mark Zuckerberg. FBI a cerut de la Facebook o gama variata de informatii privind toate acuzatiile care i-au fost aduse in mod public, si vrea sa vada cat adevar a spus compania.

FBI Investigheaza Facebook In Scandalul care a Zguduit Compania

FBI a urmarit din umbra tot ceea ce s-a intamplat in cadru Facebook pana acum, dar si modul in care compania a ales sa trateze lucrurile, asa ca acum va incepe sa caute vinovati pentru intregul scandal. Pentru inceput, FBI vrea sa vada ce stia Facebook despre aplicatia prin care s-au coletat datele oamenilor, si ce a ascuns.

“Representatives for the FBI, the SEC and the Federal Trade Commission have joined the Department of Justice in its inquiries about the two companies and the sharing of personal information of 71 million Americans, suggesting the wide-ranging nature of the investigation. The questioning from federal investigators centers on what Facebook knew three years ago and why the company didn’t reveal it at the time to its users or investors.”

FBI s-ar putea indrepta si impotriva lui Mark Zuckerberg, presedintele Facebook, dar si a altor oameni din cadrul companiei, daca declaratiile publice ale acestora nu au fost cmplet adevarate. Va fi interesant de vazut ce va descoperi FBI, dar si ce va alege sa spuna public in legatura cu cel mai mare scandal in care a fost implicata compania Facebook.