Facebook: Problema SERIOASA de care Trebuie sa Stii

Facebook trece iar printr-o problema serioasa, compaina americana nereusind sa protezeje asa cum trebuie datele utilizatorilor din platforma sa.

Facebook Problema SERIOASA Trebuie Stii 349943

Facebook a confirmat recent o problema serioasa care a afectat un numar de 800.000 de utilizatori din lumea intreaga, compania americana sustinand ca problema s-a manifestat intre 29 mai si 5 iunie in platforma. Mai exact, se pare ca in cazul a 800.000 de persoane Facebook a anulat in mod automat block-urile aplicate pentru anumite conturi de catre utilizatori.

Facebook spune ca problema nu a reactivat relatiile de prietenie intre persoana care a aplicat block-ul si cel care a fost blocat, insa se pare caca postarile primului au devenit vizibile pentru al doilea. Vorbim aici doar despre postarile publice, sau cele partajate cu prieteni ale prietenilor persoanei, deci problema in sine e serioasa.

Facebook: Problema SERIOASA de care Trebuie sa Stii

Facebook s-a trezit iar cu o problema care afecteaza securitatea datelor utilizatorilor, mai ales ca persoanele care au aplicat block-uri ar fi putut primi inclusiv cereri de prietenie de la cei blocati. Conform celor de la Facebook, 85% dintre persoanele afectate au avut doar o singura persoana din lista de block deblocata, asa ca teoretic datele divulgate sunt putine.

“This issue has now been fixed and everyone has been blocked again. People who were affected will get a notification on Facebook encouraging them to check their blocked list.”

Facebook a anutat deasemenea ca va incepe sa notifice persoanele afectate de aceasta problema de faptul ca ar fi putut avea datele accesate de catre persoane nedorite. Din pacate pentru utilizatori, cei de la Facebook nu reusesc sa securizeze asa cum trebuie datele oamenilor, iar probleme ca acestea vor mai aparea.