WhatsApp: PROBLEMA URIASA pe care NU o Poate Rezolva

WhatsApp are o problema uriasa pe care nu o poate rezolva, iar asta afecteaza un numar foarte mare de utilizatori din lumea intreaga, iar acestea sunt masurile luate pentru a aduce lucrurile la normal.

WhatsApp PROBLEMA URIASA NU Rezolva 350255

WhatsApp are o problema foarte mare in momentul de fata cu stirile false distribuite in platforma, si care au dus la uciderea unor oameni in India din cauza indienilor fara minte care s-au lasat manipulati de informatii false. Facand o paralela, problema WhatsApp e similara cu cea privind ambulanta care fura copii, sau ambulanta neagra, doar ca in Romania nu a fost nevoie de o aplicatie de socializare pentru a prosti lumea, ci doar de televiziunile specializate pe asa ceva.

WhatsApp este la fel de neputiincioasa ca autoritatile romane in a rezolva problema, asa ca apeleaza la specialisti pentru a opri distributia de stiri false care omoara oameni, si le ofera pana la 50.000 de dolari pentru ajutorul oferit. WhatsApp le cere cercetatorilor sa analizeze stirile false distribuite prin platforma sa, inclusiv impactul lor asupra utilizatorilor, pentru ca in final sa faca recomandari pentru a impiedica distribuirea lor, si a reduce impactul minciunilor.

WhatsApp: PROBLEMA URIASA pe care NU o Poate Rezolva

WhatsApp nu cere limitarea cercetarilor doar la stirile false privind rapirile de copii, de organe, si alte lucruri tampite de acest gen, ci cere extinderea analizei inclusiv pe manipularea facuta in scopuri electorale. WhatsApp face cateva eforturi pentru a genera impresia ca ii pasa de utilizatorii pe care ii are in platforma, insa in realitate e putin probabil ca aceasta companie, sau Facebook, sa fie interesate de altceva decat banii pe care-i fac anual.

“WhatsApp cares about the safety of our users and is seeking to inform our understanding of the safety problems people encounter on WhatsApp and what more we can do within WhatsApp and in partnership with civil society to address the problem. For this first phase of our program, WhatsApp is commissioning a competitive set of awards to researchers interested in exploring issues that are related to misinformation on WhatsApp.”

WhatsApp a fost totusi aspru criticata pentru faptul ca nu se implica suficient de mult in rezolvarea problemelor privind persoanele care sunt ucise din cauza stirilor false din platforma sa, asa ca rezultatul acestor cercetari e foarte important. WhatsApp va ramane, din punctul meu de vedere, cu aceasta problema a stirilor false, si a oamenilor manipulati prin platforma, iar asta nu pentru ca platforma in sine e rea, ci pentru ca oamenii sunt pur si simplu usor de manipulat.

2 COMENTARII