WhatsApp: ATENTIE la Mesajele Primite in Aplicatie

WhatsApp este foarte populara, insa trebuie sa aveti extrem de mare atentie la mesajele pe care le primiti in aplicatia de pe iPhone sau Android.

WhatsApp ATENTIE Mesajele Primite Aplicatie 349981

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie in momentul de fata, este folosita de peste 1.4 miliarde de oameni pe iPhone, Android, si alte platforme, insa din pacate este si o foarte mare sursa de tragedii. In weekend 5 persoane au fost ucise in India din cauza unor mesaje false care au fost distribuite prin intermediul platformei WhatsApp, oameni simpli de la tara fiind manipulati sa ucida fara mila persoane nevinovate in plina strada.

WhatsApp este folosita de ceva vreme in India pentru distributia de stiri false privind existenta unor grupuri de rapitori de copii, sau hoti de organe, iar asta a dus la uciderea a 17 persoane, pana acum, de catre oameni obisnuiti, dar manipulati. Cele 5 persoane au fost linsate de catre un grup de sateni, care citisera pe WhatsApp ca in zona umbla rapitori de copii si hoti de orgae, dupa ce una dintre ele a initiat o discutie cu un copil.

WhatsApp: ATENTIE la Mesajele Primite in Aplicatie

WhatsApp are aceasta problema scapata complet de sub control in India, un specialist in comunicare trimis de politie sa ii avertizeze pe sateni despre stirile false fiind deasemenea linsat luna trecuta fara mila. Practic, oamenii simpli, ase intelege fara un dram de logica, pot fi extrem de usor manipulati prin mesajele false trimise prin WhatsApp, insa acelasi lucru e valabil si pentru cei care “au descoperit focul”, din cauza modului in care sunt create mesajele.

“WhatsApp is working to make it clear when users have received forwarded information and provide controls to group administrators to reduce the spread of unwanted messages in private chats. We’ve also seen people use WhatsApp to fight misinformation, including the police in India, news organizations and fact checkers. We are working with a number of organizations to step up our education efforts so that people know how to spot fake news and hoaxes circulating online.”

WhatsApp spune ca incearca sa lupte impotriva fenomenului din India, iar o actualizare recenta are menirea de a impiedica raspandirea de stiri false, insa acolo unde oamenii sunt usor de manipulat, e prea greu sa combati asa ceva. Din pacate, retelele de socializare folosite de atat de multa lume au devenit instrument de manipulare in masa, iar oameni nevinovati sunt ucisi de catre cei care inca nu inteleg lumea digitala in care se afla.