WhatsApp a LANSAT o NOUA Functie IMPORTANTA

WhatsApp a lansat o noua functie importanta pentru aplicatiile iPhone si Android, iata ce schimbare majora aduce pentru utilizatorii din lumea intreaga.

WhatsApp LANSAT Functie IMPORTANTA 350679

WhatsApp a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unei noi functii foarte importante pentru utilizatorii din lumea intreaga, compania americana considerand ca ea trebuie sa fie si prezentata in mod oficial. Cei de la WhatsApp au publicat o postare in propriul blog pentru a explica ratiunea din spatele acestei noi functii, acest lucru sugerand si cat de importanta este ea, lansarea venind in contextul in care stirile false distribuite prin platforma duc la uciderea unor persoane.

WhatsApp a lansat in aplicatia pentru iPhone si Android o noua functie care afiseaza un marcaj special pentru mesajele care au fost redistribuite de la alte persoane, ele fiind afisate cu indicatorul Forwarded. Aceasta schimbare ne spune daca un mesaj primit in cadrul WhatsApp este scris de catre persoana care ni l-a trimis, sau daca a fost scris de catre o alta persoana si a fost retrimis catre noi, deci trebuie privit ca atare si tratat ca unul care vine de la un tert.

WhatsApp a LANSAT o NOUA Functie IMPORTANTA

WhatsApp LANSAT Functie IMPORTANTA 350679 1

WhatsApp considera ca prin implementarea acestei functii oamenii ar trebui sa fie mult mai atenti la mesajele pe cre le primesc, si sa nu le acorde un grad foarte mare de credibilitate daca el nu vine direct de la contactul care l-a retrimis. In aceasta idee, oamenii care vad mesaje retrimise de la alte persoane prin WhatsApp ar trebui sa considere ca exista posibilitatea ca informatiile scrise acolo nu ar fi 100% adevarate si nu ar trebui sa ne incredem total in ele.

“Starting today, WhatsApp will indicate which messages you receive have been forwarded to you. This extra context will help make one-on-one and group chats easier to follow. It also helps you determine if your friend or relative wrote the message they sent or if it originally came from someone else.”

WhatsApp a cam ajuns in punctul in care nu mai stie ce sa faca pentru a stopa fenomenul stirilor false, pornind inclusiv o campanie publicitara in ziarele si revistele din India pentru a impiedica uciderea altor persoane. WhatsApp sustine ca noua functie este oferita pentru telefoanele iPhone si Android in cele mai recente versiuni ale aplicatiilor dezvoltate de catre ea, deci pentru a o vedea va trebui sa le aveti instalate, altfel marcajul nu va fi vizibil pentru mesajele retrimise catre noi.