Google a LANSAT azi cea mai TARE Functie pe Telefoane

Google a lansat in cursul acestei zile cea mai tare functie noua pentru telefoane, ea fiind disponibila atat pentru iPhone, cat si pentru Android.

Google LANSAT TARE Functie Telefoane 350796

Google a lansat din senin astazi o noua functie foarte interesanta pentru telefoane mobile, unii considerand ca ea este cea mai tare gandita de catre compania americana in ultimele luni pentru dispozitivele mobile. Google a lansat in tastatura virtuala Gboard pentru iPhone o noua functie care permite folosirea codului Morse pentru a trimite mesaje catre prieteni, ceva ce este considerat foarte interesant de catre multa lume care vrea sa trimita mesaje codate catre prieteni.

Google stie ca nu foarte multa lume cunoaste codul Morse, asa ca a decis sa implementeze aceasta functie in Gboard pentru cei care stiu si vor sa comunice codat, functia fiind lansata in Android inca din luna mai. Google a prezentat-o in cadrul conferintei I/O din mai 2018, a oferit-o in tastatura virtuala Gboard pentru Android, iar acum suportul pentru codul Morse ajunge si in iPhone, deci utilizatorii ambelor platforme pot comunica intre ei fara probleme.

Google a LANSAT azi cea mai TARE Functie pe Telefoane

Google LANSAT TARE Functie Telefoane 350796 1

Google a gandit aceasta implementare in tastatura virtuala Gboard astfel incat in momentul in care sistemul este activat, toate literele dispar, iar in locul loc apare ceea ce puteti vedea in imaginea de mai sus. Avand in vedere ca nu toata lumea stie sa scrie mesaje in codul Morse, cei de la Google afiseaza in Gboard inclusiv sugestii pentru caracterele care trebuie introduse astfel incat utilizatorii sa scrie mesaje codate, pe care doar ei sa le poata citi.

“Most technology today is designed for the mass market. Unfortunately, this can mean that people with disabilities can be left behind. Developing communication tools like this is important, because for many people, it simply makes life livable. Now, if anyone wants to try Morse code, they can use the phone in their pocket. Just by downloading an app, anyone anywhere can give communicating with Morse code a try.”

Google a creat inclusiv un joc special care ii invata pe utilizatorii Gboard cum sa scrie mesaje folosind codul Morse, teoretic oricine putand invata limbajul in doar o ora, asa ca multa lume s-ar putea bucura de sistem. Google ofera tastatura virtuala Gboard in mod gratuit pentru toti utilizatorii iPhone si Android din lumea intreaga, ea fiind disponibila pentru descarcare din App Store si Google Play, asa ca daca sunteti interesati de ea, o puteti instala rapid in terminalele voastre.