Google: Probleme MARI in Europa cu Impact asupra Apple

Google are noi probleme mari in Europa, iar din pacate acestea s-ar putea rasfrange si asupra celor de la Apple daca se va dovedi ca sunt adevarate.

google probleme mari europa impact apple 351006

Google este din nou tinta unei plangeri facute la Comisia Europeana de catre o companie locala, iar daca va fi gasita vinovata, atunci impactul ar putea avea repercursiuni inclusiv asupra celor de la Apple. Mai exact, cei de la Aptoide s-au plans Comisiei Europene ca Google interzice instalarea aplicatiei proprii prin Google Play, iar asta deoarece ea permite accesarea unui App Store concurent, americanii sustinand ca ea ar avea continut malitios.

Google a marcat aplicatia ca fiind malitioasa in sistemul Play Protect, astfel ca utilizatorii care incearca sa o instaleze vad un mesaj care le spune ca ea poate instala aplicatii cu continut potential periculos, insa Aptoide sustine ca totul este o minciuna. Compania Aptoide spune ca Google nu vrea sa permita accesarea App Store-ului sau deoarece este unul concurent, iar acum vrea ca Comisia Europeana sa intervina si sa oblige Google sa renunte la practica.

Google: Probleme MARI in Europa cu Impact asupra Apple

Google este acuzata inclusiv ca a blocat complet aplicatia Aptoide instalata in unele terminale Android ale utilizatorilor, acest lucru fiind, aparent, in contradictie cu legislatia europeana privind concurenta, impactul unei decizii luate impotriva americanilor putand afecta si Apple. Google deja urmeaza sa aiba impusa impotriva ei o amenda de peste 2.7 miliarde de dolari chiar saptamana viitoare, insa Google Search si serviciile Google sunt la baza acestei decizii a Comisiei Europene.

“ptoide, an alternative to Google’s Play Store, said it complained to European Union antitrust regulators alleging the Alphabet Inc. unit has prevented its service from working on some users’ phones and tablets. Aptoide said antivirus software integrated into the Android operating system thwarted users when they downloaded and tried to use the app store on their devices — allegedly in violation of the bloc’s competition rules.”

Google nu este singura companie care interzice folosirea anumitor App Store-uri, cei de la Apple avand o strategie similara, ei blocand complet posibilitatea de a instala prin magazinul lor de aplicatii, aplicatii care sa ofere acces la magazine terte de aplicatii. In cazul Apple situatia este chiar mai grava decat in cazul Google, care permite totusi accesarea anumitor App Store-uri terte, asa ca am putea asista la o decizie a Comisiei Europene care ar putea obliga si Apple sa ofere acces la App Store-uri terte.