Google: Iata cat de MARE va fi AMENDA Impusa de UE

Google asteapta saptamana viitoare o amenda foarte mare de la Uniunea Europeana, iar cuantumul sau a fost dezvaluit in avans, plus motivele aplicarii sale.

Google MARE AMENDA Impusa UE 350986

Google se pregateste pentru impunerea unei amenzi de valoare mare de catre Uniunea Europeana, prin Comisia Europeana, iar zilele trecute v-am spus ca aceasta a fost amanata pentru saptamana viitoare. Motivul amanarii anuntarii amenzii ce urmeaza sa fie impusa impotriva Google este vizita presedintelui american Donald Trump in Europa, Comisia Europeana fiind totusi foarte hotarata sa aplice impotriva companiei o amenda cu un cuantum mare.

Google ar urma sa aiba impusa o amenda de minim 2.88 miliarde de dolari de catre Comisia Europeana, cea mai mare aplicata vreodata in Uniunea Europeana vreunei companii, deci am asista la un record. Comisia Europeana vrea sa amendeze Google din cauza faptului ca americanii le impun partenerilor sa ofere in mod standard serviciile sale pe telefoanele cu acest sistem de operare, si sa impuna motorul de cautare Google Search pentru a face cautari pe internet.

Google: Iata cat de MARE va fi AMENDA Impusa de UE

Google impune in Android o gama variata de aplicatii preinstalate pentru serviciile pe care le ofera in lumea intreaga, iar producatorii de telefoane Android s-au plans ca asta ii impiedica sa-si ofere propriile servicii. Oferirea unui widget pentru folosirea Google Search direct din ecranul principal de aplicatii este deasemenea ceva impus de catre Google, iar producatorii de telefoane nu sunt multumiti de asta, desi doar in China si Rusia exista alternative viabile, in restul UE neexistand asa ceva.

“The EU has alleged that Google strong-arms phone makers into pre-installing Google Search and the company’s Chrome internet browser on their mobile devices by bundling them with its popular Play store for Android applications, and at times paying them to pre-install Google exclusively. … it’s expected that the Commission will fine Google more than $2.88 billion USD.”

Google ar trebui sa faca si schimbari majore in sistemul de operare Android in urma aplicarii acestei amenzi, deoarece Comisia Europeana va cere si rezolvarea problemelor care au stat la baza ei, insa utilizatorii au cel mai mult de pierdut. Din pacate pentru cei de la Google, se pare ca amenda este deja stabilita, iar Comisia Europeana va trebui doar sa o anunte saptamana viitoare, ea urmand a fi contestata inainte ca Android sa fie schimbat substantial.