Un Barbat a fost INCHIS pentru REFUZUL de a isi Debloca iPhone-ul

Barbat INCHIS REFUZUL Debloca iPhone 351079

Un barbat din SUA a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a refuzat sa deblocheze doua telefoane iPhone, atat la cererea politiei, cat si la cea a unui judecator. Barbatul a fost oprit de catre un politist pentru ca nu a cedat prioritate in trafic, iar dupa ce a avut masina perchezitionata, in ea au fost gasite doua telefoane iPhone, o arma ascunsa, dar si putina marijuana.

Politistul care  fost la fata locului a devenit interesat de continutul telefoanelor in momentul in care a vazut pe ecranul unuia un mesaj in care detinatorul era intrebat daca un obiect, probabil din interiorul masinii, a fost gasit. Politia credea probabil ca persoana care a pus intrebarea ar fi vreun traficant de droguri, sau arme, asa ca i-a cerut barbatului sa deblocheze telefonul.

Un Barbat a fost INCHIS pentru REFUZUL de a isi Debloca iPhone-ul

Acesta a refuzat, asa ca a fost retinut de catre politie, iar procurorul care supravegheaza anchetarea cazului l-a convins pe un judecator sa-l oblige pe barbat sa-si deblocheze telefonul. In fata judecatorului barbatul a afirmat ca nu stie codul de acces al telefonului pentru ca a intrat recent in posesia sa, asa ca a fost condamnat al 180 de zile de inchisoare pentru refuzul de a-si debloca telefonul.

“If they arrest you for anything — whether it’s drugs, guns, you name it — and an electronic device is nearby, they can get a search warrant and search it. And if you don’t provide that information to search it, to unlock, because you want to keep the information private, we’ll put you in jail.”

Avocatul barbatului a afirmat ca intreaga actiune este perfect legala, si ca orice persoana care refuza sa isi deblocheze telefonului la cererea politiei poate ajunge in aceeasi situatie. Aici vorbim si despre un caz in care inclusiv un judecator a ordonat deblocarea telefonului iPhone, asa ca orice american poate fi inchis in conditii similare de catre autoritati.

2 COMENTARII