Android: Google ar putea Lansa o versiune PLATITA din Cauza UE

Android ar putea fi lansat de catre Google intr-o versiune platita din cauza amenzii record impusa de catre Comisia Europeana astazi pentru incalcarea legislatiei comunitare.

Android Google Lansa PLATITA UE 351321

Android este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta in momentul de fata, iar asta in principal din cauza faptului ca este oferit gratuit pentru producatorii de dispozitive electronice de catre compania Google. Spunand astazi de ce Comisia Europeana greseste prin amenda de 4.3 miliarde de dolari aplicata impotriva sa, Google afirma ca Android ar putea fi oferit doar contra cost pentru producatorii de dispozitive electronice din cauza acestei decizii istorice.

Android are integrate de catre compania Google o varietate de aplicatii care ofera acces la serviciile sale in mod gratuit, sau contra cost, insa nu doar americanii includ asemenea aplicatii, ci si producatorii, sau operatorii de telefonie mobila. Aceasta includere a diverselor aplicatii in versiunile Android disponibile in telefoanele oferite pe piata este motivul pentru care Google nu a perceput bani pentru sistemul de operare, conform presedintelui companiei, insa asta s-ar putea schimba.

Android: Google ar putea Lansa o versiune PLATITA din Cauza UE

Android ar putea fi oferit doar contra cost de catre compania Google pentru producatorii de dispozitive electronice daca aceasta amenda va fi mentinuta, iar de aici va pierde foarte multa lume. Daca Google va percepe bani pentru Android, atunci producatorii vor creste preturile telefoanelor pentru a include costul de licentiere al tehnologiilor integrate in sistemul de operare al companiei americane, deci in final clientii sunt cei care pierd de pe urma deciziei Comisiei Europene.

“Dacă producătorii de telefoane şi operatorii reţelelor de telefonie mobilă nu ar putea să includă aplicaţiile noastre pe gama lor largă de dispozitive, echilibrul ecosistemului Android ar fi afectat. Până acum, modelul de afaceri Android a însemnat că nu am fost nevoiţi nici să le cerem producătorilor de telefoane să plătească tehnologia pe care le-am oferit-o, nici să depindem de un model de distribuţie riguros controlat.”

Android a avut succes ca sistem de operare oferit gratuit, insa e greu de spus ce se va intampla daca Google va alege sa perceapa bani pentru ca el sa fie oferit in continuare de catre producatorii de dispozitive electronice. Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca Google va cere prea curand bani de pe urma Android, pentru ca face si foarte multi bani de pe urma sa, insa daca o va face, va da cu siguranta vina pe ceea ce i-a facut Comisia Europeana astazi.