Google: Amenda RECORD IMENSA Aplicata de catre UE

Google are o amenda imensa cu o valoare record aplicata de catre Uniunea Europeana, ea fiind dezvaluita astazi de oficiali din cadrul Comisiei Europene.

9

Google Amenda RECORD IMENSA Aplicata UE 351296

Google astepta de o saptamana anuntul Uniunii Europene privind amenda pe care urmeaza sa o aiba de platit din cauza modului in care isi impune serviciile in sistemul de operare Android pentru terminale mobile. Google va avea de platit o amenda de 4.3 miliarde de euro, Uniunea Europeana urmand a o anunta in cursul acestei zile, insa oficiali din cadrul Comisiei Europene au dezvaluit pentru presa suma record pe care europenii urmeaza sa o anunte.

Google va avea parte de o amenda record din partea Comisiei Europene, deoarece pana acum nicio alta companie nu a fost amendata cu o suma atat de mare pentru incalcarea legislatiei europene privind concurenta. Suma de 4.3 miliarde de euro, sau aproape 5 miliarde de dolari, va trebui platita de catre Google doar daca decide sa nu atace decizia Comisiei Europene la Curtea Europeana de Justitie, lucru care se va intampla cu siguranta in perioada urmatoare.

Google: Amenda RECORD IMENSA Aplicata de catre UE

Google_applications_en

Google va afla in mod oficial decizia Comisiei Europene la ora 14:00, atunci Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenta, urmand a sustine o conferinta de presa pentru a anunta lumea privind decizia Comisiei Europene. Adunand cele 4.3 miliarde de euro care fac parte din amenda de astazi, cei de la Google vor avea de platit 6.7 miliarde de euro catre Comisia Europeana pentru incalcarea legislatiei privind concurenta, suma fiind una uimitoare, si reprezentand mai putin de jumatate din profitul total.

“Google will be fined about 4.3 billion euros ($5 billion) by the European Union over apps for Android mobile devices, setting a record for antitrust penalties. The EU’s decision would bring the running total of Google fines to 6.7 billion after last year’s penalty over shopping-search services. It could soon be followed by more fines from a probe into online advertising contracts.”

Google nu este prima companie americana amendata de catre Comisia Europeana, insa amenda aceasta are implicatii mult mai mari, deoarece modificari substantiale vor trebui facute in Android daca ea va fi mentinuta. Cei de la Google vor trebui sa renunte la fortarea producatorilor de terminale mobile sa aiba un widget pentru Google Search in ecranul principal de aplicatii, dar si sa ofere nativ aplicatiile pentru anumite servicii ale Google.

UPDATE: Comisia Europeana a anuntat in mod oficial amenda de 4.3 miliarde de dolari pe care vrea sa o impuna impotriva celor de la Google.