Google: Amenda RECORD IMENSA Aplicata de catre UE

Google are o amenda imensa cu o valoare record aplicata de catre Uniunea Europeana, ea fiind dezvaluita astazi de oficiali din cadrul Comisiei Europene.

Google Amenda RECORD IMENSA Aplicata UE 351296

Google astepta de o saptamana anuntul Uniunii Europene privind amenda pe care urmeaza sa o aiba de platit din cauza modului in care isi impune serviciile in sistemul de operare Android pentru terminale mobile. Google va avea de platit o amenda de 4.3 miliarde de euro, Uniunea Europeana urmand a o anunta in cursul acestei zile, insa oficiali din cadrul Comisiei Europene au dezvaluit pentru presa suma record pe care europenii urmeaza sa o anunte.

Google va avea parte de o amenda record din partea Comisiei Europene, deoarece pana acum nicio alta companie nu a fost amendata cu o suma atat de mare pentru incalcarea legislatiei europene privind concurenta. Suma de 4.3 miliarde de euro, sau aproape 5 miliarde de dolari, va trebui platita de catre Google doar daca decide sa nu atace decizia Comisiei Europene la Curtea Europeana de Justitie, lucru care se va intampla cu siguranta in perioada urmatoare.

Google: Amenda RECORD IMENSA Aplicata de catre UE

Google_applications_en

Google va afla in mod oficial decizia Comisiei Europene la ora 14:00, atunci Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenta, urmand a sustine o conferinta de presa pentru a anunta lumea privind decizia Comisiei Europene. Adunand cele 4.3 miliarde de euro care fac parte din amenda de astazi, cei de la Google vor avea de platit 6.7 miliarde de euro catre Comisia Europeana pentru incalcarea legislatiei privind concurenta, suma fiind una uimitoare, si reprezentand mai putin de jumatate din profitul total.

“Google will be fined about 4.3 billion euros ($5 billion) by the European Union over apps for Android mobile devices, setting a record for antitrust penalties. The EU’s decision would bring the running total of Google fines to 6.7 billion after last year’s penalty over shopping-search services. It could soon be followed by more fines from a probe into online advertising contracts.”

Google nu este prima companie americana amendata de catre Comisia Europeana, insa amenda aceasta are implicatii mult mai mari, deoarece modificari substantiale vor trebui facute in Android daca ea va fi mentinuta. Cei de la Google vor trebui sa renunte la fortarea producatorilor de terminale mobile sa aiba un widget pentru Google Search in ecranul principal de aplicatii, dar si sa ofere nativ aplicatiile pentru anumite servicii ale Google.

UPDATE: Comisia Europeana a anuntat in mod oficial amenda de 4.3 miliarde de dolari pe care vrea sa o impuna impotriva celor de la Google.

9 COMENTARII

  1. Decizia este una politică, nu tehnică. Asta ar avea implicații nefaste între UE și SUA.
    Pe de altă parte, price companie care operează într-un spațiu economic trebuie să se supună regulilor acelui spațiu economic.

    Abia aștept ca EC să oblige Apple să elimine monopolul pe App Store, conectica lor unică, monopolul pe aplicațiile preinstalate, etc.
    Nu Google este the bad guy ci Apple. Păcat că voi nu vedeți asta.

  2. La ce monopol te referi?
    Ca iti tine un repository verificat? Ca aplicatiile sunt probabil sandbox-ate ca sa nu contina malware?
    Plus ca sistemul lor de operare e propriu si inchis, nu e vandut altor companii sau oferit gratis, precum android Os.
    Pe google de asta ii arde, ca au pus un OS free, imperecheat in produse cu scop comercial si care de fapt limiteaza concurenta. Acolo vorbim de monopol…

  3. Tu ai habar ce e ăla monopol?
    Apple a creat or piață pe care își face de cap: scoate din App Store ce aplicații vrea, nu permite altor magazine de aplicații să vândă aplicații, nu permite altor persoane aplicații să devină default decât alea Apple, etc.
    Cu alte cuvinte, Apple limitează concurenta pe sistemul de operare iOS. Este singurul producător și își face de cap.

  4. Puteam sa pariez 100% ca exact asta o sa intrebi, “tu stii ce e ala monopol?”
    Consider inutila discutia pentru ca ai un punct fix si o idee fixa in jurul careia te invarti, fara sa poti iesi din bucla aia.
    Daca la un moment dat am crezut ca utilizatorul srb este fixist (si e treaba lui, really), despre tine credeam ca esti mai deschis. Dar ai o gandire obtuza si limitata, prin urmare logica este doar a ta, restul sunt doar aberatii… corect?

  5. Este prima întrebare pe care o poți pune cuiva care confunda noțiunile. Îmi pare rău dacă te-am dezamăgit, dar nu asta a fost intenția mea.