Google: Proiectul UIMITOR care va face Internetul mai RAPID

Google a anuntat noaptea trecuta un proiect uimitor care are menirea de a face internetul mult mai rapid printr-o investitie uriasa din fonduri proprii.

Google Proiectul UIMITOR Internetul RAPID 351287

Google a anuntat in cursul noptii trecute un nou proiect extrem de interesant, compania americana intentionand sa investeasca o suma serioasa de bani pentru a monta un cablu transatlantic prin care sa interconecteze SUA de Franta. Vorbim despre un cablu care va permite transferul de date la viteze foarte mari intre cele doua continente, in momenutl de fata existand cateva care permit accesarea datelor din SUA la viteze rapide chiar si din Europa.

Google face singura investitia in acest cablu subacvatic, ceva neobisnuit pentru o companie, ea intentionand sa lege Virginia Beach de Franta si mai apoi de Belgia, cuantumul investitiei nefiind cunoscut in momentul de fata. Google face aceasta investitie pentru a putea creste capacitatea de transfer de date pe care o ofera Google Cloud, cablurile care interconecteaza cele doua continente fiind oricum foarte aglomerate in momentul de fata.

Google: Proiectul UIMITOR care va face Internetul mai RAPID

Google promite ca acest proiect va aduce o reducere substantiala a timpului necesar pentru a transfera date intre servere care se afla in SUA si Europa, securitatea pentru transferul de date fiind deasemenea imbunatatita. Totusi, principalul motiv pentru construirea cablurilor este oferirea de performante foarte bune pentru platforma cloud a celor de la Google, iar asta inseamna ca tot internetul va deveni mai rapid si mai bun multumita imbunatatirilor de infrastructura.

“Dunant adds network capacity across the Atlantic, supplementing one of the busiest routes on the internet, and supporting the growth of Google Cloud. We’re working with TE SubCom to design, manufacture and lay the cable for Dunant, which will bring well-provisioned, high-bandwidth, low-latency, highly secure cloud connections between the U.S. and Europe.”

Google are foarte multi clienti importanti care au website-uri foarte accesate, sau aplicatii cu foarte multi utilizatori, asa ca orice schimbari in bine face compania americana pentru infrastructura sa, ele vor fi resimtite de catre toata populatia planetei care acceseaza intenretul. Google este una dintre companiile care a facut internetul mai bun si mai rapid de-a lungul timpului, iar proiectul pe care l-a anuntat compania americana va reprezenta o investitie masiva, pentru profit, dar in subsidiar toata lumea va beneficia de pe urma sa.