Samsung isi DISPERA Utilizatorii cu ceva ce Apple NU ar face

Samsung isi enerveaza utilizatorii cu ceva ce compania Apple nu ar face, practica aplicata de catre coreeni nefiind obisnuita pentru occidentali.

Samsung DISPERA Utilizatorii Apple NU face

Samsung este o companie cunoscuta pentru faptul ca integreaza in telefoanele si tabletele sale tot felul de aplicatii de care mai nimeni nu are nevoie, un bloatware care ingreuneaza functionalitatea terminalelor mobile, si ocupa inutil spatiu. Samsung nu se rezuma totusi doar la atat, deoarece acum utilizatorii telefoanelor au inceput sa se planga si de reclamele pe care compania coreeana incepe sa le trimita din senin prin intermediul notificarilor Push.

Samsung se foloseste de serviciul sau de notificari push, prin care de obicei anunta actualizari pentru aplicatii proprii, sau pentru sistemul de operare, pentru a trimite mesaje cu reclame pentru utilizatorii telefoanelor si tabletelor. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata o astfel de reclama trimisa de catre compania Samsung pentru clientii americani pe care ii anunta in legatura cu o promotie pentru tabletele Galaxy Tab S3, inaintea lansarii Galaxy Tab S4.

Samsung isi DISPERA Utilizatorii cu ceva ce Apple NU ar face

Samsung DISPERA Utilizatorii Apple NU face 1

Samsung nu ii intreaba pe utilizatori daca vor sa primeasca alerte push cu reclame, iar dezactivarea notificarilor push pentru serviciul care le trimite poate fi facuta doar folosind o aplicatie cu linie de comanda, si introducerea unei comenzi speciale. Practic, Samsung nu are o setare care sa permita dezactivarea serviciului care trimite notificarile impreuna cu aceste reclame, deci utilizatorii sunt obligati sa le accepte, daca nu stiu comanda pentru a le dezactiva din sistem.

“This new advertisement I received today is arguably worse than earlier push notifications as instead of advertising a free app through their own Game Launcher, it is advertising a product that costs $450. f you’ve received these push notifications or any other advertisement from the Samsung Push Service and want to stop receiving them, you can disable the app using ADB.”

Samsung nu are aceasta practica de azi, sau de ieri, ci de cativa ani buni, iar desi utilizatorii s-au plans de existenta ei, si au cerut oprirea trimiterii de reclame prin acest serviciu, desigur ca asta nu s-a intamplat. Ceea ce face Samsung mai fac in mod obisnuit si alte companii din China, dar e ceva ce la Apple nu vom vedea, compania americana netrimitand vreodata vreo reclama printr-o notificare care sa nu provina de la vreo aplicatie instalata de utilizator, si care sa nu poata avea notificarile oprite.

26 COMENTARII

  1. doamne cata mizerie….Samsung merita exclusa din high end..si sa ramana cu low-mid end unde oamenii nu se asteapta la altceva sau nu au pretentii

  2. Exact! Mare dreptate SRB .. nu o sa mai numesc competiție aceste mizerii .. sunt mult prea low pentru a putea fi comparata intr-o competiție cu Apple ..

  3. Acuma vine John Muci sa ne explice de ce este bine/bun acest lucru si cum sa vedem pozitiv…bineinteles, doar vorbe, fara dovezi

  4. Pentru cine are probleme si este deranjat de asta, folositi aceasta comanda prin adb:
    pm uninstall -k –user 0 com.sec.spp.push
    Daca sunt utilizatori care vor sa fara un “debloat” la un smartphone Samsung ii pot ajuta cu cea mai mare placere.

  5. Muci esti tu mai troll-ule ,sau mai bine zis , muci ai tu in loc de creier !
    Nu sunt de accord cu reclamele , nici de la Samsung nici de la Google , nici de la nimeni . Dar intai trebuie sa vad si eu una de la Samsung ca nu am vazut inca – nu folosesc game launcher . Pana una alta trebuie vazut daca reclamele vin de la Samsung sau sunt aleatorii .O sa deschid si eu aplicatia sa vad ce reclame vin.
    Nu stiu ce faceti atata gargara , cand Android-ul afiseaza oricum reclame unde poate . Si ce sa vezi , mai deunazi deschid Safari pe MacOS si e plin de reclame – Apple nu permite reclamele ?
    Dar site-ul asta de ifans care e plin de reclame de nu mai reuseste ad-blockerul sa le elimine pe toate.

  6. și Apple nu face cumva mizerii ? sau iei sunt mai bunii ca samsung,nimeni nu va exclude samsung din segmentul High End oricât ți-ai dorii tu,și pe segmentul Low-cost exsita concurenta poate tu știi mai bine,doar cumperi telefoane Low-cost la greu poate de aia și doreștii ca samsung sa lanseze mai multe telefoane ieftine.

  7. toți va ofticații pentru ca samsung are cateva aplicații care înregistreaza performantele telefonului,sau nu le poți desinstala și ce ar trebuii sau nu dovedit cu asta ? samsung va ramane mult și bine în Top 3 indiferent de îți place sau nu.

  8. Srb de ce nu ne explici tu nouă ? oricum și Apple face practici asemanatoare doar mi-e mi se pare sau pe site-ul asta nu exsita nici o știre în care Apple sa pice vinovata în ceva.

  9. Samsung e peste Apple oricum ai dao,cine da înapoii ? de aceea au vanzarii așa marii pentru ca vand mizerii și nimeni nu le cumpara bravo Srb.

  10. Nu poți să le oprești deoarece o să pornească înapoi singure, bk disabler necesită root, există și varianta plătită care merge și fără root dar pentru mine a fost ok prin ADB.

  11. Pare cam simplu, cei din presa din afara, inclusiv cei de la XDA prezinta situatia altfel, iar ei acolo se ocupa de disecarea aplicatiilor, asa ca intre ce spui tu si ce spun ei nu se “pupa” ceva, iar eu merg pe mana lor.

  12. Deci ea functioneaza foarte bine? O sa o cumpar si eu, este mult mai usor prin aplicatie decat prin ADB unde necesita ceva munca in plus, eu am sesizat in jur de o ora in plus pe ecran dupa dezactivarea bixby, gearVR, Dex si Shealth.

  13. Asta e realitatea, ce om sta sa citeasca toate chestiile alea ? Problema e alta, cum scapi de ele daca le-ai activat si nu el mai vrei ? Daca merge doar prin linie de cod, nu e prea ok.