Telefoanele 5G au CONFIRMATA Lansarea, iata pentru CAND

Telefoanele 5G au confirmata lansarea multumita unui anunt extrem de important facut in cursul noptii trecute de catre o companie importanta.

Telefoanele 5G Lansarea CAND

Telefoanele compatibile cu retelele 5G au lansarea confirmata astazi multumita unui anunt foarte important facut de catre unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri GSM pentru terminale mobile, Qualcomm. Compania americana a anuntat astazi o noua antena mmWave 5G cu denumirea QTM052, aceasta urmand a facilita conectarea telefoanelor la retelele de viitaore generatie pentru a permite atingerea de viteze gigabit fara fir, dar abia din 2019 – 2020.

Telefoanele 5G vor avea aceasta atena integrata intr-un viitor chip, probabil Snapdragon 855, pe care cei de la Qualcomm il vor lansa in cursul anului viitor, iar Samsung Galaxy S10 ar putea fi primul smartphone cu tehnologia integrata. Qualcomm a anuntat ca primele telefoane 5G vor fi lansate in prima parte a anului viitor, deci e foarte posibil ca Samsung Galaxy S10 sa fie chiar primul, insa Huawei cu siguranta nu va dori sa fie cu prea mult timp in urma.

Telefoanele 5G au CONFIRMATA Lansarea, iata pentru CAND

Telefoanele 5G Lansarea CAND 1

Pentru viitoarele telefoane 5G, cei de la Qualcomm au creat aceasta antena QTM052, ea fiind formata din 4 antene care pot gasi cel mai rapid turn 5G, si pot functiona inclusiv cu tehnologia mmWave, care ofera si vitezele cele mai mari. Partea interesanta este ca aceasta antena a celor de la Qualcomm poate chiar sa preia semnale ricoseaza de pe diverse suprafete, antenele fiind atat de mici incat pot fi atasate inclusiv pe marginile ecranelor viitoarelor smartphone-uri.

Telefoanele 5G Lansarea CAND 2

Qualcomm va integra antenele intr-un chip modem care are denumirea X50, el urmand a facilita evolutia telefoanelor mobile catre retelele 5G de viitoare generatie, ceva ce foarte multa lume asteapta de ceva vreme. Desigur ca suportul 5G pentru telefoane va fi integrat cu mult inainte ca retelele 5G sa fie active, asa ca ramane de vazut in ce masura lumea se va si putea bucura de aceasta tehnologie daca ea nu are suport si din partea operatorilor telecom.