iPhone X: RECORD pentru Pretul de Vanzare Second-Hand

iPhone X inregistreaza valori record pentru pretul de vanzare second-hand, produsul companiei Apple fiind foarte valoros pentru clienti, chiar daca a fost folosit.

iPhone X RECORD Pretul Vanzare Second-Hand

iPhone X inregistreaza un record in ceea ce priveste pretul de revanzare, sau vanzare second-hand/la mana a doua, telefonul celor de la Apple fiind surprinzator de scump, chiar daca este folosit. Vorbim aici despre preturi inregistrate in SUA, unde un iPhone X folosite este vandut la 85% din pretul platit de catre utilizator atunci cand l-a cumparat, iar asta la mai bine de 8 luni din momentul in care a fost lansat in lumea intreaga de catre Apple.

iPhone X vandut cu 850 de dolari, dupa ce a fost folosit o perioada de timp, este cu mult mai valoros decat modelele lansate in trecut de catre compania Apple, diferenta fiind data de popularitatea telefonului in SUA. Conform datelor, inclusiv companiile care cumpara telefoane de la utilizatori prin sistem de buy-back ajung sa ofere chiar si 75% din valoarea “de nou” a telefonului, ceva ce era imposibil de imaginat in cazul modelelor lansate in anii trecuti.

iPhone X: RECORD pentru Pretul de Vanzare Second-Hand

iPhone X are parte de foarte mult succes in SUA, unde si preturile de revanzare raman la o valoare surprinzator de ridicata, insa in Romania situatia este complet diferita, preturile fiind mult mai mici. In Romania un iPhone X utilizat ajunge sa coste undeva intre 3700 – 4200 de LEI, insa in cazul primului pret trebuie sa aveti extrem de mare grija de cumparati, pentru ca diferenta fata de pretul de lansare e foarte mare, iar sansele ca acel telefon sa fie o clona sunt foarte mari.

“Normally, within six months after an iPhone launch, retailers and manufacturers can expect to sell that model at 60 to 70% of original retail value (this is typical through a B2B secondary channel, like the one B-Stock offers). The iPhone 6, 6s, 7, and 8 all achieved roughly 65% of retail value six months after launch across our network of mobile marketplaces. Currently, we are seeing the iPhone X bucking those trends: across our mobile marketplaces, the iPhone X is selling at 75% of original retail value (for Grade A/fully functional condition).”

iPhone X a fost lansat de catre compania Apple ca un telefon foarte scump, iar pretul de revanzare in SUA este un semn clar al faptului ca inca mai exista mult interes vis-a-vis de acest model de telefon al americanilor. Desigur ca nimeni nu stie care este situatia pretului de revanzare pentru iPhone X in alte zone de pe glob, dar nu mi-as face mari sperante ca valoarea de revanzare sa fie chiar atat de buna inclusiv in alte regiuni.