Google: LIMITAREA pentru Design-ul Telefoanelor Android

Google a decis sa impuna o limitare foarte importanta pentru design-ul telefoanelor Android, compania americana dorind sa ofere cea mai buna experienta pentru clienti.

Google LIMITARE Design Telefoane Android

Google a decis sa limiteze cel mai stupid trend din industria smartphone, compania americana impunandu-le producatorilor de telefoane inteligente sa nu introduca mai mult de 2 decupaje in ecranele telefoanelor. Probabil veti rade, dar in China se vand deja telefoane cu doua decupaje, de la ASUS, daca nu ma insel, iar cei de la Google stiu prea bine cam ce le “poate capul” producatorilor de smartphone-uri, asa ca nu vrea sa vada “monstri” in magazine.

Google a anuntat decizia pe blogul sau in cursul zilei de ieri, iar ea este una extrem de buna, in conditiile in care telefoanele cu doua decupaje in ecran arata foarte urat, iar a introduce mai mult de atat este pura prostie. Desigur ca producatorii de smartphone-uri Android nu gandesc atat de departe, asa ca Google a fost obligata intervina pentru ca piata telefoanelor inteligente sa nu se transforme intr-o “decupare” totala din cauza dorintei unora de a avea telefoane “inedite”.

Google: LIMITAREA pentru Design-ul Telefoanelor Android

Google a sustinut de la bun inceput decupajele, mai ales ca Google Pixel 3 va avea un decupaj integrat in ecran, asa ca disparitia lor este imposibila in acest punct, dar limitarea este totusi o idee foarte buna. Google a spus deasemenea ca decupajele pot fi puse doar in partile inferioara/superioara ale ecranului, nu si in partile laterale, ceva ce unii producatori au gandit deja, in special daca vorbim despre telefoane pliabile, sau care nu se deschid la fel ca cele de acum.

“Android P introduces official platform support for display cutouts, with APIs that you can use to show your content inside or outside of the cutout. To ensure consistency and app compatibility, we’re working with our device manufacturer partners to mandate a few requirements. You won’t see multiple cutouts on a single edge, or more than two cutouts on a device. You won’t see a cutout on the left or right long edge of the device.”

Google incearca sa oblige producatorii de telefoane Android sa ofere o experienta normala de utilizare pentru produsele pe care le vand, ceva destul de greu de realizat in conditiile in care toti copiaza prostiile intre ei. Google stie totusi ca decupajul din ecranul smartphone-urilor nu va disparea prea curand, asa ca pana al aparitia urmatorului trend stupid, controleaza de la distanta design-ul telefoanelor Android.