Huawei: RECORD de Vanzari, INTRECE Apple, Samsung Continua SCADEREA

Huawei a inregistrat un record uimitor pe piata smartphone, chinezii reusind sa intreaca pentru prima oara compania Apple, si sa se apropie mai mult de cei de la Samsung.

Huawei RECORD Vanzari INTRECE Apple Samsung SCADEREA

Huawei a inregistrat un record in vanzarile smartphone in T2 2018, conform celor de la IDC, compania chinezeasca reusind pentru prima oara in istoria sa sa intreaca Apple in vanzari, ceva ce unii asteptau de ceva timp. Conform analistilor, cei de la Huawei au vandut 54.2 milioane de smartphone-uri in T2 2018, cu 40.9% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind totusi doar a doua in top, in urma celor de la Xiaomi.

Huawei a reusit totusi sa treaca peste Apple in vanzarile smartphone si sa se apropie mai mult de compania Samsung, ale carei vanzari au scazut cu 8.3 milioane de unitati, sau 10.4%, dar vorbim doar despre o continuare a problemelor pentru coreeni. Samsung a fost si singura companie care a inregistrat o scadere dintre producatorii din TOP 5, restul avand doar cresteri, chiar daca in cazul celor de la Apple e vorba despre ceva minor fata de T2 2017.

Huawei: RECORD de Vanzari, INTRECE Apple, Samsung Continua SCADEREA

Huawei RECORD Vanzari INTRECE Apple Samsung SCADEREA 1

Huawei a depasit compania Apple si se lupta mai mult cu Samsung, sau chiar Xiaomi, care in curand urmeaza deasemenea sa-i intreaca pe cei de la Apple in vanzarile smartphone, daca lucrurile vor continua tot asa. Cei de la Huawei au spus clar ca obiectivul lor este de a inregistra vanzari de 200 de milioane de unitati in anul 2018, iar pana acum au depasit deja 100 de milioane de unitati vandute, deci exista sanse foarte mari sa-si depaseasca foarte usor obiectivul.

“The continued growth of Huawei is impressive, to say the least, as is its ability to move into markets where, until recently, the brand was largely unknown. It is worth noting that Apple moved into the top position each of the last two holiday quarters following its product refresh, so it’s likely we’ll see continued movement among the top ranked companies in 2018 and beyond.”

Huawei vinde, la fel ca Samsung, in principal telefoane ieftine si de clasa medie pentru a aduna o cifra atat de mare, iar profitul generat de catre ele este cu mult inferior celui inregistrat de catre compania Apple. Asta desigur ca va conta prea putin in final, deoarece Huawei se poate lauda acum cu titlul de al doilea cel mai mare vanzator de smartphone-uri, iar Apple continua sa mearga pea ceeasi traiectorie care o va duce departe de top, la fel ca in cazul calculatoarelor.