WhatsApp: Asa va face Bani PROFITAND de Tine

WhatsApp a gasit o metoda de a face bani pe spatele utilizatorilor din lumea intreaga, compania americana lansand astazi metoda prin care profita de pe urma ta.

WhatsApp face Bani PROFITAND Tine

WhatsApp a anuntat in de ceva vreme ca astazi va lansa singurul sau serviciu prin care va monetiza imensa baza de utilizatori pe care inca o mai are la nivel global, desi multa lume nu e multumita de asta. Desi WhatsApp a inceput ca o companie care a promis ca nu va face bani “pe spatele” utilizatorilor, iata ca in final s-a ajuns la asta pentru ca Facebook avea nevoie de o metoda prin care sa genereze venituri cu cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta.

WhatsApp a lansat in mod oficial astazi un serviciu numit Business API, acesta permitandu-i companiei americane sa ceara bani de la companii pentru a le pune in contact cu utilizatorii din platforma sa. WhatsApp a creat si o aplicatie speciala pentru companiile care vor sa plateasca pentru a avea privilegiul de a-i folosi Business API-ul pentru a intra in contact cu oamenii, insa cat costa abonamentele lunare nu stie deocamdata cineva.

WhatsApp: Asa va face Bani PROFITAND de Tine

WhatsApp nu a gandit totusi sistemul pentru a fi total in detrimentul nostru, iar asta deoarece taxarea companiilor se va face doar daca ele sunt intrebate, in legatura cu orice, de catre utilizatori, si raspund la minim 24 de ore de la primirea raspunsului. WhatsApp va taxa companiile pentru fiecare mesaj trimis prin intermediul platformei sale dupa trecerea celor 24 de ore de la primirea mesajului initial, insa tarifele sunt diferite in fuctie de fiecare tara incare sistemul e activ.

WhatsApp are peste 1.5 miliarde de utilizatori in lumea intreaga in momentul de fata, compania americana crescandu-si baza de utilizatori in fiecare luna, iar asta inseamna ca va stoarce si mai multi bani de la companiile de pe intreaga planeta. WhatsApp nu a lansat deocamdata acest Business API inclusiv in Romania, asa ca deocamdata nu vom fi afectati de monetizarea fortata pe care o face compania Facebook pentru platforma.

4 COMENTARII

  1. Imi aduc aminte de vremurile cand aveam un nr de telefon cel partajabile cu ,,, cuplatul “” iar acum avem multiple posibilități de comunicare gratuite si ne ofticam ca uni incearca sa si facă bani …, cat de dependenți putem deveni de ceva ce nu prea avem nevoie si modul in care ALPHABET stie sa creeze cerere si nevoia unei piețe …