Windows 10 a INTRECUT Windows 7 in Utilizare ?

Windows 10 pare sa fi devenit cel mai folosit sistem de operare pentru PC-uri de pe planeta, el intrecand Windows 7 in numarul de utilizatori la nivel global.

Windows 10 INTRECUT Windows 7 Utilizare

Windows 10 este sistemul de operare in care Microsoft investeste toata atentia si toate resursele in momentul de fata, compania americana dorind sa aduca software-ul in cat mai multe calculatoare, cat mai repede. Windows 10 a fost lansat de ceva vreme, iar conform unora dintre cei care monitorizeaza piata sistemelor de operare pentru calculatoare, el ar fi reusit sa treaca in avans in fata Windows 7, in ceea ce priveste gradul de utilizare.

Windows 10, conform celor de la Netmarketshare, are o cota de piata de 36.58% la nivel global in ceea ce priveste sistemele de operare pentru calculatoare, Windows 7 avand o cota de piata de 41.23%. Windows 10 ar fi crescut cu 0.87% in luna iulie in ceea ce priveste gradul de utilizare, insa Windows 7 ar fi scazut cu 0.51%, asa ca primul isi continua evolutia pentru a il intrece pe al doilea, asta daca nu cumva l-a si intrecut deja la nivel global ?

Windows 10 a INTRECUT Windows 7 in Utilizare ?

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare la nivel global, conform celor de la Statcounter, ei afirmand ca 47.25% dintre PC-uri au instalat deja aceasta versiune a sistemului de operare. Windows 7, pe de alta parte, ar avea un procent de 39.06% din piata, diferenta fata de Windows 10 fiind foarte mare, chiar mai serioasa decat in cazul analizei facute de catre cei de la Netmarketshare pentru aceste sisteme de operare.

“Netmarketshare is the stat-crunching firm which still believes Windows 10 is behind, but in figures for July the operating system grew by an impressive 0.87%, reaching a total market share of 36.58%. StatCounter has Windows 10 in the lead for July, with it managing to gain a solid 0.5% moving it up to 47.25%. Windows 7 went in the other direction, dropping 0.57% down to 39.06%.”

Windows 10 a avut parte de o evolutie destul de problematica din cauza actualizarilor nu chiar atat de bune pe care compania Microsoft le-a lansat de-a lungul timpului, ele convingand sa multi utilizatori sa nu se grabeasca sa le instaleze. Windows 10 are sanse foarte mari sa creasca si mai mult pana la sfarsitul anului dupa ce Microsoft va lansa October Creators Update cu foarte multe noutati importante, iar si mai multa lume ar putea instala actualizarea in propriile calculatoare in 2018.