Internet: Efectele NEGATIVE din cauza Folosirii Zilnice

Internetul are efecte negative asupra oamenilor, utilizarea zilnica a retelelor de mare viteza afectand multe persoane, conform unui nou studiu european.

Internet Efecte NEGATIVE Folosire

Internetul este una dintre cele mai mari inveitii ale omenirii, insa utilizarea sa zilnica nu este chiar atat de benefica pentru oameni, mai ales daca vor sa si doarma linistit noaptea. Conform unui studiu finantat de catre Uniunea Europeana, utilizarea intensa a internetului de mare viteza, in special inainte de a ne culca, poate reduce somnul cu pana la 25 de minute zilnic.

Cercetatorii au descoperit ca folosirea intensa a internetului de mare viteza pe unul, sau mai multe, dispozitive, nu doar ca poate reduce somnul, ci si il face mult mai prost decat in mod normal. Acesta nu este primul studiu care ne spune ca utilizarea internetului, in special inainte de culcare, va reduce somnul si il va face mai prost, asa ca trebuie sa va ganditi serios la aceasta problema.

Internet: Efectele NEGATIVE din cauza Folosirii Zilnice

Internetul este facut vinovat aici de somnul mai scurt si mai prost al oamenilor, insa in realitate problema sta la ecranele dispozitivelor pe care le folosim inainte de ne culca. Mai exact, lumina emisa de catre acestea in timpul folosirii este cea care are efectul cel mai negativ asupra ochilor, si implicit al somnului, asa ca trebuie sa ganditi serios ca nu doar internetul va afecteaza viata.

“Overall, the results were consistent with our prior [assumption] that high-speed internet may increase the use of digital devices, and more technology use near bedtime may delay bedtime and result in shorter and worse sleep. A more surprising result is that the correlation between smartphone use and short sleep duration was highest among the 30- to 59-year-olds, rather than the under 30. The larger effect among over-30s may be explained by the fact that these individuals are more likely to face work and family constraints in the morning.”

Studiul a descoperit ca persoanele care au parte de efectele cele mai negative din cauza folosirii internetului de mare viteza sunt cele cu varsta cuprinsa intre 30 si 59 de ani. Persoanele cu varsta sub 30 de ani nu sunt afectate intr-o masura la fel de mare, dar asta nu inseamna ca ele trebuie sa foloseasca internetul mai des, sau mai mult, inainte de culcare.