Romania in TOPUL Tarilor cu cel mai RAPID Internet

Romania ramane in 2018 in topul tarilor de pe glob cu cel mai rapid internet, operatorii telecom de la noi reusind sa ne ofere cea mai buna experienta.

Romania TOPUL Tarilor RAPID Internet 350735

Romania a ramas si in 2018 in topul tarilor cu cel mai rapid internet, operatorii telecom de pe plan local reusind sa le ofere clientilor o experienta foarte buna pentru navigare pe internet. In 2018 viteza medie de navigare pe internet a ajuns la 9.1 Mbps, fata de 7.4 Mpbs, cat era in 2017, cresterea procentuala fiind foarte mare, desi in realitate viteza e foarte mica.

Romania este una dintre tarile cu cele mai rapide viteze de internet, oferind viteze medii de 38 .6 Mbps, conform realizatorilor unui studiu care acopera toate tarile de pe glob. Conform acestora, Romania se plaseaza pe locul 5 in topul tarilor cu cel mai rapid internet la nivel global, in urma altelor cu infrastructuri mai dezvoltate, precum: Singapore, Suedia, Danemarca si Norvegia.

Romania in TOPUL Tarilor cu cel mai RAPID Internet

Romania TOPUL Tarilor RAPID Internet 350735 1

Romania a inregistrat o crestere foarte mare a vitezei medii de navigare pe internet, de la 21.33 Mbps in 2017 la 38.6 Mbps in 2018, cresterea fiind cu mult peste media globala. La aceasta crestere au contribuit toti operatorii telecom din Romania, acestia facand investitii serioase in infrastructura pentru a le putea oferi clientilor cele mai bune viteze de internet.

Romania este de cativa ani buni in topul tarilor cu cel mai rapid internet din lume, acesta fiind si cu mult mai ieftin fata de ceea ce se percepe in alte zone de pe glob. Practic, multumita conexiunilor cu fibra optica am ajuns intr-un punct in care avem internet mai rapid decat majoritatea calculatoarelor pe care oamenii el detin, iar acesta este un lucru foarte bun.

5 COMENTARII

  1. Mda, la noi este mai ieftin si usor, tragi cablul pe stalp si gata. In Germania de exemplu, doar prin pamant este posibil, ceea ce genereaza costuri mari.