FBI: AVERTISMENT MAJOR pentru INTREAGA Lume

FBI a lansat un avertisment extrem de important care vizeaza oamenii de pe intreaga planeta, agentia federala descoperind planurile unui atac periculos.

FBI AVERTISMENT MAJOR Lume

FBI a lansat un avertisment major care are in vedere intreaga lume, celebra agentie guvernamentala americana incercand sa-i protejeze pe oamenii din lumea intreaga de o problema extrem de serioasa. Mai exact, cei de la FBI au obtinut informatii conform carora un grup de hackeri intentioneaza sa execute in urmatoarele zile un atac impotriva bancilor si a procesatorilor de plati din diverse colturi ale globului pentru a fura sume insemnate de bani.

FBI a trimis unui numar mare de banci avertismente prin care le anunta ca infrastructura lor, sau a procesatorilor de plati ar putea fi infectata cu malware care va fi folosit pentru a sustrage banii prin bancomatele acestora. Conform celor de la FBI, malware-ul va modifica limitele de plati pentru conturile clientilor, dupa ce va prelua datele acestora, iar prin bancomatele bancilor vor putea fi scoase sume nelimitate de bani, atat cat contine fiecare aparat in parte.

FBI: AVERTISMENT MAJOR pentru INTREAGA Lume

FBI sustine ca hackerii vor lucra in tandem cu persoane aflate in diverse colturi ale planetei, acestea urmand a crea carduri bancare false, care vor fi mai apoi folosite pentru a extrage sumele de bani de la diverse bancomate. FBI sustine ca atacul va fi coordonat intr-un asa fel incat toata lumea sa retraga in acelasi moment banii de la bancomate, agentia federala americana avertizand ca pagubele se pot ridica la sume de cateva milioane de dolari in doar cateva ore.

“The FBI has obtained unspecified reporting indicating cyber criminals are planning to conduct a global Automated Teller Machine (ATM) cash-out scheme in the coming days, likely associated with an unknown card issuer breach and commonly referred to as an ‘unlimited operation’. The cyber criminals typically create fraudulent copies of legitimate cards by sending stolen card data to co-conspirators who imprint the data on reusable magnetic strip cards, such as gift cards purchased at retail stores. At a pre-determined time, the co-conspirators withdraw account funds from ATMs using these cards.”

FBI avertizeaza acum in legatura cu acest atac deoarece probabil are date privind planificarea sa, insa el nu este nici pe departe primul de acest gen, altele fiind derulate in trecut, inclusiv in Romania, in tara noastra fiind trasi banii prin bancomate. Acum cei de la FBI nu ofera detalii clare cu privire la datele in care ar urma sa aiba loc aceste atacuri, insa ele ar putea fi facute in weekend, cand bancile sunt inchise, iar banii sunt mai usor de retras, mai ales ca vorbim despre golirea aparatelor.

1 COMENTARIU

  1. Sa stai liniștit sa aștepți ca băieții sa își facă treaba 🙂 ! Dacă ești norocos nu o sa fii printre cei bagubiti 🙂