FBI ANCHETEAZA un Angajat Apple, iata ce a FURAT de la Companie

FBI a pornit o ancheta impotriva unui angajat al Apple care a furat de la companie si risca o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

FBI ANCHETEAZA Angajat Apple FURAT Companie 350675

FBI a lansat o ancheta impotriva unui angajat al companiei Apple care este acuzat ca a furat documente privind proiectul care viza dezvoltarea masinii electrice si autonome a celor din Cupertino. Xiaolang Zhang este numele persoanei care a fost angajata in 2015 de catre Apple pentru a lucra la proiectul Titan, cel vizand masina, el concentrandu-se pe software si echipamente pentru masini autonome.

Inainte de a pleca de la Apple, Zhang isi luase concediu de paternitate, insa cu putin timp inainte de a anuntat efectiv plecare a vizitat de multiple ori biroul de lucru, si a accesat multe documente interne ale proiectului. Zhang i-a anuntat pe cei de la Apple ca s-a angajat in cadrul unei companii chinezesti numita Xmotors, ea concentrandu-se pe dezvoltarea de masini autonome.

FBI ANCHETEAZA un Angajat Apple, iata ce a FURAT de la Companie

Suspicioasa de vizitele facute de Zhang la birou inainte de a pleca, plus un interviu de plecare cu multe raspunsuri neobisnuite la intrebarile supraveghetorului, Apple a initiat o investigatie. Descoperind ca angajatul a accesat date sensibile privind prototipuri de masini autonome, si descoperind in inregistrarile video din birouri ca Zhang a plecat inclusiv cu unele componente pentru masini, Apple a anuntat FBI-ul.

“A hardware engineer for Apple’s autonomous vehicle development team, Zhang was granted access to confidential company databases, according to the complaint. After he took paternity leave he told Apple in April he was moving back to China to work at Xmotors. Apple grew more suspicious after seeing his increased network activity and visits to the office before he resigned, according to the complaint.”

FBI-ul a inceput ancheta si l-a interogat deja pe Zhang, acesta recunoscand ca a descarcat documente confidentiale ale Apple pe laptop-ul sotiei sale, el fiind arestat pe 7 iulie. Zhang a fost arestat cand a incercat sa plece in China, de unde nu ar mai fi fost extradat, iar acum risca o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani si o amenda de 250.000 de dolari daca va fi trimis in judecata si condamnat.