Google Chrome: Cea mai TARE Functie din Vara

Google Chrome urmeaza sa aiba disponibila cea mai tare functie lansata vara aceasta pentru browserul celor de la Google, ea urmand a aduce o schimbare la care putini se asteptau.

Google Chrome TARE Functie Vara

Google Chrome are in momentul de fata in pregatire pentru lansare o noua functie extrem de buna care va face navigarea pe internet nu doar mai buna, dar si mult mai rapida, dupa lansarea sa in mod public. Mai exact, cei de la Google testeaza in momentul de fata implementarea in browserul Google Chrome a unei functii care va permite incarcarea imaginilor doar in momentul in care ele sunt afisate in ecran, tehnica fiind cunoscuta cu denumirea lazy load.

Google Chrome va fi modificat de catre cei de la Google, astfel incat atunci cand noi incarcam o pagina web, nu toate paginile din ea vor fi incarcate, ci doar cele care care sunt afisate efectiv pe ecran. Tehnica aceasta a fost gandita acum multa vreme pentru website-uri astfel incat acesea sa se incarce mai repede la accesare, fara ca toate imaginile din pagina sa fie incarcate, iar din moment ce nu multe au implementat acest sistem, Google Chrome il va oferi nativ.

Google Chrome: Cea mai TARE Functie din Vara

Google Chrome, cu aceasta modificare, va reduce substantial dimensiunea paginilor web pe care le accesam, din moment ce nu toate imaginile sunt incarcate la accesare, iar implicit va fi redus si consumul de trafic de internet. Aceste doua elemente conteaza extrem de mult pentru timpul de incarcare al unei pagini web, iar Google Chrome va incarca mult mai rapid paginile web multumita acestei schimbari, deci toate lumea va beneficia de ceea ce este oferit.

“Google Chrome will soon add built-in lazy load features. The plan is to bring native lazy loading for images and cross-origin frames to Chrome. There are two flags for this feature available in the latest Canary channel version of Chrome and Chrome OS.”

Google Chrome nu va incarca diferit doar imaginile, ci si diversele alte elemente incarcate de catre website-uri in frame-uri, astfel ca utilizatorii vor vedea anumit continut doar daca el este afisat efectiv pe ecran. Google Chrome are aceasta noua functionalitate testata de ceva timp de catre compania Google, si este disponibila in versiunile beta ale browserului sau, insa deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansata versiunea finala a acestui browser.