Google: ACUZATII GRAVE care Vizeaza TOTI Utilizatorii

Google este tinta unor acuzatii foarte grave facute de catre un grup de cercetatori care a descoperit o practica aplicata asupra tuturor utilizatorilor serviciilor companiei.

Google ACUZATII GRAVE Vizeaza Utilizatorii

Google este acuzata ca isi urmareste toti utilizatorii serviciilor pentru iPhone, Android, si calculatoare, iar asta in conditiile in care utilizatorii cer in mod explicit sa nu fie monitorizati atunci cand folosesc platformele companiei. Cei de la Google au implementat recent setari pentru a permite blocarea monitorizarii utilizatorilor care ii acceseaza serviciile, insa o investigatie facuta de catre cei de la Associated Press sustine ca asta nu se prea intampla in realitate.

Google, conform jurnalistilor, stocheaza informatii privind locatiile utilizatorilor care ii folosesc aplicatiile de pe iPhone, Android, sau in unele cazuri inclusiv de pe calculatoare, ceea ce este o problema. Desi utilizatorii cer blocarea stocarii informatiilor despre geolocalizare, Google face asta in continuare fara a le spune, insa chiar si cand utilizatorii folosesc aplicatii in care nu e tocmai nevoie de geolocalizare pentru a afisa informatiile de care au nevoie.

Google: ACUZATII GRAVE care Vizeaza TOTI Utilizatorii

Google aparent ar stoca informatii despre locatia utilizatorilor chiar cand deschid Google Maps, cand folosesc aplicatia pentru Vreme a companiei, sau cand fac cautari pe Google Search, desi ele n-au legatura cu vreo locatie anume. Google ar trebui, in mod normal, sa nu logheze niciun fel de informatie privind locatia utilizatorilor daca ei cer sa ramana anonimi in platforme, insa jurnalistii spun ca asta nu prea conteaza, si ca toata lumea este monitorizata in final de catre compania americana.

“For example, Google stores a snapshot of where you are when you merely open its Maps app. Automatic daily weather updates on Android phones pinpoint roughly where you are. And some searches that have nothing to do with location, like “chocolate chip cookies,” or “kids science kits,” pinpoint your precise latitude and longitude — accurate to the square foot — and save it to your Google account.”

Google e acuzata aici de catre jurnalistii americani pentru faptul ca is-ar urmari utilizatorii, insa ce trebuie mentionat aici este ca si Facebook, de exemplu, face exact acealsu lucru, tot fara a spune cuiva. In afara lor exista si multe alte companii care ne urmaresc in tot ceea ce facem pentru ca au nevoie de datele alea pentru a face bani de pe urma noastra, iar despre Google si Facebook se afla pentru ca sunt mari, dar altele mici fac lucruri mult mai rele.

4 COMENTARII

  1. In loc sa inghititi chocolate chips de la aia de la Associated Press, testati. Este atat de simplu. Dupa aia discutam. Incredibil cum lumea inghite orice i se baga pe gat in ziua de azi