iPhone: Apple Vrea Cititoare de Amprente in Ecran

iPhone cu cititor de amprente in ecran nu este un vis chiar atat de distant, compania Apple prezentand modul in care il va oferi pentru telefoanele sale.

iPhone Apple Cititoare Amprente Ecran

iPhone cu cititor de amprente integrat in ecran poate parea acum un vis distant, insa compania Apple se pregateste pentru un asemenea viitor, iar intr-un nou brevet de inventie descrie o asemenea implementare. Vorbim despre un cititor de amprente care ar sta sub ecranul unui iPhone si ar permite scanarea amprentei pentru deblocare prin apasarea pe o anumita portiune din ecran, mai mare decat in cazul actualelor telefoane mobile Android.

iPhone ar putea avea tot un cititor de amprente optic, precum actualele modele de telefoane Android disponibile pe piata, ele bazandu-se pe multiple camere amplasate sub ecranele telefoanelor Apple. Cititoarele de amprente care folosesc tehnologie optica nu sunt la fel de exacte precum cele bazate pe tehnologie ultrasonica, iar iPhone nu ar mai putea avea nici rezistenta la apa, asa ca descrierea facuta in brevetul Apple e cam departe de ce-ar putea fi implementat.

iPhone: Apple Vrea Cititoare de Amprente in Ecran

iPhone Apple Cititoare Amprente Ecran 1

iPhone are sanse mult mai mari sa aiba integrat un cititor de amprente ultrasonic de catre compania Apple, acesta permitand nu doar o citire mult mai exacta pentru deblocare, ci permitand inclusiv protejarea impotriva contactului cu apa. O alta problema ar sta in faptul ca grosimea iPhone ar trebui sa creasca pentru a putea fi integrate camerele sub ecranul iPhone in vederea deblocarii prin citirea amprentei, asa ca solutia ultrasonica pare mult mai sigura.

“Apple’s solution is similar to the optical in-display fingerprint readers currently available on some Chinese smartphones. It utilizes several cameras that are positioned beneath one of the layers of the display itself. These cameras would not be visible to the user, but they would be able to capture 3D image data of a fingerprint through the display in order to authenticate.”

iPhone are in momentul de fata Face ID ca solutie de securitate biometrica, insa cei de la Apple stiu ca nu pot vinde prea multi ani telefoane cu taieturi in ecran, asa ca sunt in cautarea unor solutii mai bune pentru clienti. Citirea amprentelor prin ecran este ceea ce si-au dorit clientii de la bun inceput pentru iPhone, si e bine de vazut ca Apple inca mai cauta metode prin care sa le ofere clientilor o experienta mult mai buna pentru a isi folosi telefoanele mobile.