iPhone: Apple Vrea Cititoare de Amprente in Ecran

iPhone cu cititor de amprente in ecran nu este un vis chiar atat de distant, compania Apple prezentand modul in care il va oferi pentru telefoanele sale.

iPhone Apple Cititoare Amprente Ecran

iPhone cu cititor de amprente integrat in ecran poate parea acum un vis distant, insa compania Apple se pregateste pentru un asemenea viitor, iar intr-un nou brevet de inventie descrie o asemenea implementare. Vorbim despre un cititor de amprente care ar sta sub ecranul unui iPhone si ar permite scanarea amprentei pentru deblocare prin apasarea pe o anumita portiune din ecran, mai mare decat in cazul actualelor telefoane mobile Android.

iPhone ar putea avea tot un cititor de amprente optic, precum actualele modele de telefoane Android disponibile pe piata, ele bazandu-se pe multiple camere amplasate sub ecranele telefoanelor Apple. Cititoarele de amprente care folosesc tehnologie optica nu sunt la fel de exacte precum cele bazate pe tehnologie ultrasonica, iar iPhone nu ar mai putea avea nici rezistenta la apa, asa ca descrierea facuta in brevetul Apple e cam departe de ce-ar putea fi implementat.

iPhone: Apple Vrea Cititoare de Amprente in Ecran

iPhone Apple Cititoare Amprente Ecran 1

iPhone are sanse mult mai mari sa aiba integrat un cititor de amprente ultrasonic de catre compania Apple, acesta permitand nu doar o citire mult mai exacta pentru deblocare, ci permitand inclusiv protejarea impotriva contactului cu apa. O alta problema ar sta in faptul ca grosimea iPhone ar trebui sa creasca pentru a putea fi integrate camerele sub ecranul iPhone in vederea deblocarii prin citirea amprentei, asa ca solutia ultrasonica pare mult mai sigura.

“Apple’s solution is similar to the optical in-display fingerprint readers currently available on some Chinese smartphones. It utilizes several cameras that are positioned beneath one of the layers of the display itself. These cameras would not be visible to the user, but they would be able to capture 3D image data of a fingerprint through the display in order to authenticate.”

iPhone are in momentul de fata Face ID ca solutie de securitate biometrica, insa cei de la Apple stiu ca nu pot vinde prea multi ani telefoane cu taieturi in ecran, asa ca sunt in cautarea unor solutii mai bune pentru clienti. Citirea amprentelor prin ecran este ceea ce si-au dorit clientii de la bun inceput pentru iPhone, si e bine de vazut ca Apple inca mai cauta metode prin care sa le ofere clientilor o experienta mult mai buna pentru a isi folosi telefoanele mobile.

33 COMENTARII

  1. Nu știu care mănâncă mai mult, tu care nu ai iPhone X și ai auzit doar păreri sau eu care îl am de aproape 1 an de zile și știu despre ce vorbesc.

  2. sa stii ca si mie cand l-am luat, cam in primele 2 sapt la fel in facea, dar din documentatie, am inteles ca atunci cand mai da rateuri sa BAGI parola si nu altceva…si dupa primele 2 sapt…chiar imi merge superb…imi merge si la jumatatea cursei spre orizontala

  3. Mai bine ar avea grija cei de la Apple. Daca vor oferii doua metode diferite de deblocare a telefonului.. amprenta si FaceId, reprezentantul celor cu IQ redus a precizat ca s-ar putea sa se simta depasit si sa fie confuz. Pt el s-ar putea sa fie prea mult să poată alege intre 2 metode siferite de deblocare ?

  4. FaceID-ul este impecabil, dar când nu încerci, ști cum se spune, vulpea când nu ajunge la strunguri spune că sunt acri. Personal, tot FaceID aș folosi, chiar dacă ar avea cititor de amprente în ecran și nu sunt singurul.

  5. Daca este impecabil asta inseamna ca nu va exista niciun upgrade pe viitor nu? Nu au ce sa îmbunătățească, deci il vor lăsa asa în următorii 10 ani, corect?

  6. cam greu de crezut…eu am inregistrat faceID si dupa, la inceput…nu trebuia sa incerci din nou cand da rateu ci sa bagi PAROLA…iar dupa aceea chiar merge superb
    Pe scurt…recomandarea si cum merg algoritmii la faceID…cand da rateu, nu incerca inca 1 data ci baga parola

  7. Atât eu cât și prietena mea avem telefonul de aproape 1 an, nu am avut nici măcar o problemă cu el. S-a deblocat instant în orice condiție. Touch ID prost? Hmm…ce probleme ai cu FaceID-ul?

  8. Cu siguranță va exista o îmbunătățire și Doamne ajută să-l facă să-l poți debloca din orice parte. 🙂

    Cel puțin, Samsung care și ei au implementat această deblocare e o dezămăgire. Mai bine nu-l puneai decât să fie atât de prost.

  9. Nu știu care mănâncă mai mult, tu care nu ai iPhone X și ai auzit doar păreri sau eu care îl am de aproape 1 an de zile și știu despre ce vorbesc.

  10. sa stii ca si mie cand l-am luat, cam in primele 2 sapt la fel in facea, dar din documentatie, am inteles ca atunci cand mai da rateuri sa BAGI parola si nu altceva…si dupa primele 2 sapt…chiar imi merge superb…imi merge si la jumatatea cursei spre orizontala

  11. Ce a implementat Samsung este defapt implementarea oferita de Google de prin 2012 sau 2013. Ceea ce ofera Samsung nu este o optiune care sa-ti ofere securitate asupra telefonului, iar asta este precizat si de Samsung. Pentru asta ai alte variante de deblocare.
    Faptul ca nu-l poti debloca din orice parte este deja o problema. Faptul ca la volan deblocarea Iphone-ului face din tine un pericol pt cei din jur, pt ca FaceId nu merge dintr-o parte. Iarna Face Id nu merge daca ai un fular, alta problema.
    In cazul in care ai un frate geaman, securitatea este 0, pt ca nu știe sa faca diferenta, asta e o alta problema.
    Faptul ca tu te-ai obisnuit sa ridici telefonul la 20cm de fata ca sa-l deblochezi..nu inseamna ca este o solutie eficienta.

  12. Nu e dezamagiere..dezamagire e pt tine care nu ajungi la struguri..pe s9 ai face id iris si amprenta ..toate o data ..nu bagi codu ca la iphone..daca nu ajungi la strugurii aia buni ..iai paia de pe jos..

  13. Face ID este de vreo două ori mai încet decât deblocarea clasică cu amprentă (cred că este mai încet și decât 5s), deci îți deblochează ecranul suficient de repede cât să nu te deranjeze (deși pe mine mă enervează să tot trag cu dejtu’ de ecran), însă nici vorbă să o facă instant.