Google Chrome: PROBLEMA MAJORA Descoperita

Google Chrome are o problema majora descoperita, ea punand in pericol utilizatorii care folosesc browserul pentru navigare pe interent in momentul de fata.

Google Chrome PROBLEMA MAJORA

Google Chrome are o problema majora descoperita in browser de catre cercetatori in securitate informatica, acestia reusind sa gaseasca o vulnerabilitate care le permite sa preia anumite date despre utilizatorii browserului. Mai exact, o vulnerabilitate existenta in Google Chrome poate fi exploatata de catre hackeri pentru a introduce cod HTML in paginile web accesate de catre utilizatori, acesta putand fi folosit mai apoi pentru a descoperi date despre ei.

Google Chrome dezvaluie anumite date despre utilizatori in momentul in care acest cod HTML introdus de catre hackeri este afisat in tandem cu butoane, sau sectiuni de informatii, care preiau date din Facebook, sau Google. Daca utilizatorul foloseste Google Chrome logat in Facebook, sau un serviciu Google, atunci hackerii pot prelua anumite date atunci cand aceste informatii sunt afisate in pagina, iar codul HTML este deasemenea injectat prin acea vulnerabilitate.

Google Chrome: PROBLEMA MAJORA Descoperita

Google Chrome este afectat doar in versiunile inferioare celei 68 disponibile in momentul de fata, deci hackerii pot ataca doar persoanele care n-au facut cele mai recente actualizari pentru browser. Cei care au instalat cea mai recenta actualizare pentru browserul Google Chrome, sau cei care nu navigheaza logati in Facebook, sau vreun serviciu al Google, ar trebui sa fie in siguranta, desi ar putea fi extrase date din alte servicii pe care le folosesc.

“For example, a bad actor can create sizeable Facebook posts for each possible age, using the Audience Restriction option, making Facebook reflect the user age through the response size. The same method can be used to extract the user gender, likes, and many other user properties we were able to reflect through crafted posts or Facebook’s Graph Search endpoints.”

Google Chrome nu este la prima vulnerabilitate care pune in pericol datele pe care le au utilizatorii, de-a lungul timpului fiind descoperite si altele care erau cel putin la fel de periculoase pentru cei care il foloseau pentru navigare pe internet. Cei de la Google sunt cu siguranta atentionati in legatura cu problemele de acest gen, si incearca cu siguranta sa le rezolve la fel de repede precum afla despre existenta lor, insa intre timp este bine sa stiti ca trebuie sa aveti instalata cea mai recenta versiune a Google Chrome.