WhatsApp: AVERTIZARE pentru Utilizatorii Aplicatiei

WhatsApp este in mijlocul unei avertizari foarte importante pentru utilizatorii care folosesc aplicatia de pe telefoane mobile in momentul de fata.

WhatsApp AVERTIZARE Utilizatori

WhatsApp a fost in centrul unui anunt foarte important zilele trecute, platforma americana beneficiind de un acord intre companiile Google si Facebook, prin care utilizatorii Android ai plarformei vor beneficia de backup gratuit pentru date in Google Drive. Pana cum utilizatorii WhatsApp care faceau backup pentru date in platforma celor de la Facebook consumau din spatiul pe care-l aveau pentru cont, dar asta se schimba, si spatiul nu va mai fi consumat.

WhatsApp le va permite oamenilor sa-si salveze datele constant si fara probleme, insa cei care nu o fac in mod constant, si nu au mai facut-o de ceva vreme, risca sa isi piarda toate datele daca schimba telefonul, sau daca trebuie sa reinstaleze sistemul de operare. Cei de la Google au anuntat ca orice backup-uri mai vechi de 1 an de zile vor fi sterse incepand cu luna noiembrie din Google Drive, asa ca utilizatorii WhatsApp care nu si-au mai salvat de mult datele, ar putea ramane fara cele din telefoane.

WhatsApp: AVERTIZARE pentru Utilizatorii Aplicatiei

WhatsApp are in aplicatie optiunea de a programa efectuarea de backup-uri chiar zilnice pentru datele din telefoane, dar daca ea a fost dezactivata, ar trebui reactivata pana in noiembrie pentru a nu risca pierderea informatiilor disponibile in telefoane. Cei de la Google si Facebook au convenit ca perioada de timp dintre anuntul oferirii de spatiu gratuit si stergere backup-urilor vechi ale WhatsApp sa fie suficient de lunga pentru ca toata lumea sa isi poata pastra datele.

“Starting November 12, 2018, WhatsApp backups will no longer count towards the Google Drive storage quota. Furthermore, WhatsApp backups that haven’t been updated in more than one year will be automatically removed from Google Drive storage. To avoid the loss of any backups, we recommend you manually back up your WhatsApp data before November 12, 2018.”

WhatsApp are in meniul de setari disponibila optiunea care permite activarea sistemului automat de backup pentru date, si va recomand sa o activati pe telefoanele voastre Android, pentru a nu risca pierderea informatiilor. Din pacate, in cazul iPhone nu exista vreun acord intre Facebook si Apple pentru ca backup-urile WhatsApp sa nu consume spatiu din conturile iCloud, asa ca nu ne putem bucura de asa ceva.