Google: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru TOATA Lumea

Google a facut astazi un nunt foarte important, compania americana recunoscand o problema serioasa care ii afecteaza pe toti utilizatorii din lumea intreaga.

Google ATENTIE Anunt Lume

Google a recunoscut in mod oficial astazi o problema pe care pana acum nu a mentionat-o ca afectand serviciile sale, totul venind dupa ce presa americana a descoperit-o si a explicat-o in detaliu pentru lumea intreaga. Mai exact, saptamana aceasta, presa americana a anuntat ca Google inca urmareste utilizatorii chiar si cand acestia au ales ca locatia lor sa nu fie salvata de catre Google in aplicatiile serviciilor care sunt folosite de catre oameni.

Google si-a actualizat pagina in care ofera informatii privind istoricul locatiilor pe care noi le-am vaizitat, si recunoaste faptul ca inca inregistreaza locatiile in care noi am fost, chiar daca am ales in contul pentru toate serviciile sa nu mai fie monitorizat acest lucru. Google spune ca serviciile precum Google Maps, cele pentru actualizarea informatiilor despre vreme, dar si cautarile facute in browser pot genera inregistrari ale locatiei in care ne aflam.

Google: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru TOATA Lumea

Google spune ca „unele informatii despre locatia noastra vor fi salvate de catre aplicatii pentru serviciile sale, insa nu specifica foarte clar cat de extinsa este monitorizarea locatiilor utilizatorilor, asa ca nu ne ramane decat sa analizam conturile Google pentru a vedea ce este salvat. Exista totusi si o aparenta solutie pentru aceasta problema, dezactivarea optiunii Web and App Activity din contul Google parand sa dezactiveze complet stocare de informatii despre localizare, cel putin pana la alte descoperiri.

„You can turn off Location History at the account level at any time. This setting does not affect other location services on your device, like Google Location Services and Find My Device. Some location data may be saved as part of your activity on other services, like Search and Maps. When you turn off Location History for your Google Account, it’s off for all devices associated with that Google Account.”

Google nu confirma in mod oficial ca dezactivarea acelei optiuni va duce si la dezactivarea completa a monitorizarii utilizatorilor, insa unii dintre cei care au verificat functionalitatea optiunii, au ajuns la concluzia ca aceasta e singura metoda de a nu mai fi monitorizati de catre cei de la Google. Din pacate, era de asteptat ca Google sa adune cat de multe informatii poate despre utilizatori, iar asta deoarece compania americana le foloseste pentru serviciile pe care le ofera.