Google Chrome: ALERTA MAJORA pentru Utilizatori

Google Chrome are parte de o atentionare extrem de importanta pentru utilizatori, o problema extrem de serioasa fiind descoperita pentru browserul Google.

Google Chrome ALERTA MAJORA

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta pentru navigare pe internet, insa asta nu inseamna ca este perfect, iar astazi vorbim despre o alerta foarte importanta care vizeaza toti utilizatorii la nivel global. Google Chrome are implementat un Incognito Mode, adica un sistem privat care ar trebui sa permita navigarea pe internet in mod anonim pentru oricine, insa un cercetator a descoperit faptul ca realitatea e foarte diferita de spusele Google.

Google Chrome nu anonimizeaza chair atat de bine datele care sunt transmise catre browser in momentul in care un utilizator navigheaza pe internet, astfel ca Google, sau alte companii, pot afla destul de usor ce oameni le folosesc serviciile. Utilizatorii logati inainte si dupa ce folosesc modul Incognito al Google Chrome pot fi identificati, acelasi lucru fiind valabil si pentru cookie-urile care sunt afisate de catre reclamele care sunt service de catre compania Google.

Google Chrome: ALERTA MAJORA pentru Utilizatori

Google Chrome este considerat de catre Google ca fiind sigur, iar informatiile caracterizate ca provenind de la o persoana care ar fi martor intr-un proces pe care americanii il au cu cei de la Oracle. Realitatea este foarte greu de inteles de catre oamenii obisnuiti care folosesc Google Chrome in momentul de fata, iar asta pentru ca ei nu-si pot da seama in ce masura pot fi identificati atunci cand folosesc aceasta functionalitate oferita de catre browserul celor de la Google.

“A researcher from Vanderbilt University in Nashville, Tennessee found that although the data collected appears to be anonymised, in reality, Google can retroactively identify it from the usernames and other account data used during the session. Google spune: This report is commissioned by a professional DC lobbyist group, and written by a witness for Oracle in their ongoing copyright litigation with Google.”

Google Chrome a fost acuzat de multe ori de-a lungul timpului de acelasi lucru, insa pana acum cei de la Google nu au recunoscut vreodata ca exista probleme din cauza carora ar fi divulgate inforamtii despre utilizatori. Google Chrome este cel mai folosit browser pentru ca lumea este multumita de ceea ce ofera el, asa ca e cam improbabil ca oamenii sa renunte la functiile sale indiferent ce ar spune diverse studii facute de catre cercetatori.