iPhone: CAT ar COSTA Integrarea 5G in Telefoane

iPhone va avea 5G integrat de catre compania Apple, iar astazi aflam si cat ar urma sa coste implementarea acestei tehnologii in telefoanele Apple.

iPhone COSTA 5G Telefoane

iPhone va avea tehnologie 5G implementata de catre compania Apple in viitorul nu foarte indepartat, insa americanii nu se grabesc deocamdata pentru ca nu exista retele 5G pe care sa fie folosite telefoanele pe care le lanseaza. In aceasta idee, Apple asteapta ca tehnologia 5G sa fie adoptata la scara larga, iar atunci va implementa suport in iPhone, costurile pentru a oferi o asemenea tehnologie fiind destul de ridicate, conform unor date noi.

Ieri Nokia a anuntat cat urmeaza sa perceapa pentru fiecare telefon care va avea 5G, insa separat de ei si Qualcomm a anuntat ce preturi va percepe pentru tehnologiile sale ce vor fi folosite in telefoane. Separat de aceste doua companii, altele au inceput sa ofere informatii privind taxele de licentiere pentru implementarea 5G in telefoane, iar asa s-a putut calcula cam cat ar trebui sa plateasca Apple pentru a integra aceasta tehnologie in viitoarele sale telefoane.

iPhone: CAT ar COSTA Integrarea 5G in Telefoane

Implementarea 5G in iPhone ar costa-o pe compania Apple aproximativ 21 de dolari pentru fiecare unitate vanduta la nivel global, acesta fiind pretul combinat al licentelo ce-ar trebui platite de catre americani. Din toata aceasta suma, 13 dolari ar urma sa ajunga la Qualcomm, deci mai bine de jumatate, compania Apple fiind obligata sa plateasca aceasta suma pentru fiecare iPhone, indiferent de disputele cu Qualcomm, ei limitand totusi suma maxima pentru care cer taxa de licentiere.

“Apple could theoretically end up paying $21 or more per phone to cover licensing fees from 5G-related patents for future iPhones, in large part because of Qualcomm. Nokia announced a flat, 3 euro ($3.48) per-device licensing fee for its 5G standards-essential patents. That contrasts with Ericsson, which is charging on a sliding scale between $2.50 and $5 based on the cost of a device. Qualcomm, however, is licensing its 5G patents at 2.275 percent of a single-mode phone’s total price, and 3.25 percent for multi-mode phones, albeit with a $400 price cap.”

Interesant este ca pentru tehnologia 4G compania Apple ar plati mai mult decat ar urma sa se perceapa pentru tehnologia 5G, iar asta din cauza complexitatii tehnologiei si a modului in care este implementata. Acestea fiind spuse, implementarea 5G in iPhone nu va depinde de pretul pe care compania Apple trebuie sa il plateasca pentru telefoanele pe care le vinde, ci de adoptarea tehnologiei la scara globala de catre operatorii de telefonie mobila.