Huawei INTRECE in PREMIERA Apple in Vanzari in Europa

Huawei a intrecut in premiera Apple in vanzari in Europa de Vest, producatorul chinez reusind sa se distanteze de americani multumita noilor produse lansate.

35

Huawei INTRECE Apple Vanzari Europa

Huawei a fost declarata in T2 2018 drept al doilea cel mai mare vanzator de smartphone-uri la nivel global, performanta care a pus-o inaintea companiei Apple in listele analistilor care monitorizeaza aceste piete. Desi Huawei a intrecut Apple in vanzarile globale de smartphone-uri, chinezii n-au intrecut Apple pe chiar fiecare piata, insa separat de cea din China, se pare ca au reusit sa se plaseze inaintea companiei Apple inclusiv pe piata din Europa de Vest.

Huawei a reusit sa depaseasca in vanzari compania Apple cu doar 600.000 de unitati in Europa de Vest, adica suficient de mult pentru a le “sufla in ceafa” celor de la Samsung, fara de care raman la o diferenta de 2 milioane de unitati. Interesant este ca in top 5 regasim Xiaomi si Wiko, brand necunoscut pentru majoritatea oamenilor, insa ambele au vandut de cel putin 6 ori mai putine unitati decat Huawei, sau chiar compania Apple, ceea ce este uimitor.

Huawei INTRECE in PREMIERA Apple in Vanzari in Europa

Huawei INTRECE Apple Vanzari Europa 1

Huawei a reusit sa isi creasca vanzarile in Europa de Vest cu aproape 3 milioane de unitati in T2 2018, fata de T2 2017, in timp ce Aple a inregistrat o scadere de aproape 700.000 de unitati, suficient cat chinezii sa ii treaca in fata. In Europa de Vest s-au vandut 27.2 milioane de smartphone-uri in T2 2018, putin sub 10% din totalul global pentru aceeasi perioada, insa e foarte posibil ca multe dintre unitati sa fie modele premium, regiunea avand tari bogate, si clienti cu bani.

Huawei a reusit sa intreaca Apple pentru prima oara in, cel putin, ultimul an, asta dupa ce stiam ca americanii au pierdut de mult Europa de Est in fata chinezilor si a coreenilor, fara drept de apel. Datele raportate pentru vanzarile Huawei, Apple, etc, sunt analizate pentru Marea Britanie, Spania, Germania, italia, Franta, si e greu de spus daca mai sunt altele, pentru ca in general IDC, de la care vin datele, nu prea face raportari pentru altele din zona.