Huawei INTRECE in PREMIERA Apple in Vanzari in Europa

Huawei a intrecut in premiera Apple in vanzari in Europa de Vest, producatorul chinez reusind sa se distanteze de americani multumita noilor produse lansate.

Huawei INTRECE Apple Vanzari Europa

Huawei a fost declarata in T2 2018 drept al doilea cel mai mare vanzator de smartphone-uri la nivel global, performanta care a pus-o inaintea companiei Apple in listele analistilor care monitorizeaza aceste piete. Desi Huawei a intrecut Apple in vanzarile globale de smartphone-uri, chinezii n-au intrecut Apple pe chiar fiecare piata, insa separat de cea din China, se pare ca au reusit sa se plaseze inaintea companiei Apple inclusiv pe piata din Europa de Vest.

Huawei a reusit sa depaseasca in vanzari compania Apple cu doar 600.000 de unitati in Europa de Vest, adica suficient de mult pentru a le “sufla in ceafa” celor de la Samsung, fara de care raman la o diferenta de 2 milioane de unitati. Interesant este ca in top 5 regasim Xiaomi si Wiko, brand necunoscut pentru majoritatea oamenilor, insa ambele au vandut de cel putin 6 ori mai putine unitati decat Huawei, sau chiar compania Apple, ceea ce este uimitor.

Huawei INTRECE in PREMIERA Apple in Vanzari in Europa

Huawei INTRECE Apple Vanzari Europa 1

Huawei a reusit sa isi creasca vanzarile in Europa de Vest cu aproape 3 milioane de unitati in T2 2018, fata de T2 2017, in timp ce Aple a inregistrat o scadere de aproape 700.000 de unitati, suficient cat chinezii sa ii treaca in fata. In Europa de Vest s-au vandut 27.2 milioane de smartphone-uri in T2 2018, putin sub 10% din totalul global pentru aceeasi perioada, insa e foarte posibil ca multe dintre unitati sa fie modele premium, regiunea avand tari bogate, si clienti cu bani.

Huawei a reusit sa intreaca Apple pentru prima oara in, cel putin, ultimul an, asta dupa ce stiam ca americanii au pierdut de mult Europa de Est in fata chinezilor si a coreenilor, fara drept de apel. Datele raportate pentru vanzarile Huawei, Apple, etc, sunt analizate pentru Marea Britanie, Spania, Germania, italia, Franta, si e greu de spus daca mai sunt altele, pentru ca in general IDC, de la care vin datele, nu prea face raportari pentru altele din zona.

35 COMENTARII

  1. pai stai asa luam din toti anii? pai in cazul asta diferente se mareste considerabil fata de samsung…vorbim de modele noi, aduse anual pe piata, sau le numaram de la inceputul timpului ?!

  2. Distanta este de aproximativ 2.000.073 de unitati dar se pot apropia la o distanta de doar 1 milion de unitati,au o sansa foarte mare si nici macar nu si-au lansat ultimele flagship-uri(probabil Huawei Mate 20/Pro).Samsung mai are cateva luni bune pana sa isi anunte modelele aniversare pentru sarbatorirea a 10 ani de la lansarea primului Samsung Galaxy S.

  3. note 9 este un fel de note 8….iphoneX, probleme clasice de inceput…
    Deci , esti ok ca samsung copiaza si asta de la Apple
    Mda

  4. pai stai asa luam din toti anii? pai in cazul asta diferente se mareste considerabil fata de samsung…vorbim de modele noi, aduse anual pe piata, sau le numaram de la inceputul timpului ?!

  5. pt tine 6s si SE sunt modele vandute? sa fim seriosi..cred ca tu nu intelegi ce inseamna vanzari, ca se vand 1000 de bucati este irelevant in acest top ok…deci ramanem cu aceste 3 modele

  6. Arata-mi unde am afirmat ca Huawei nu are 20 de modele.
    Demonstreaza-mi ca Apple a vandut doar 1000 de bucati de 6s si SE.
    Esti in stare sau esti doar un mincinos?

  7. Ai facut o afirmatie fara sa prezinti nicio dovada ca este adevărată. Daca nu aduci dovezi care sa-ti susțină afirmația, inseamna ca este o minciună.

  8. Apple inca vinde telefoanele enumerate de tine mai sus , vinde chiar si iPhone 6 , de la 6s sunt toate afisate pe pagina Apple doar ca individului asta ii place sa dezinformeze .

  9. omule, o acuzatie este mult mai grava fata de o afirmatie…dar se pare ca vorbesc cu un copil, asa-i PeePee?!
    Daca nu intelegi termenul de vanzari din acest tabel atunci nu are rost sa discutam