Apple Angajeaza foarte Multi Ingineri ai Tesla

Apple a angajat foarte multi ingineri ai Tesla in ultimul an si jumatate, compania dorind sa se foloseasca de experienta lor pentru viitoarele produse importante.

Apple Angajeaza Ingineri Tesla

Apple a angajat in 2018 un numar foarte ridicat de ingineri ai Tesla, compania americana fiind foarte interesata de expertiza pe care acestia o au, desi nimeni nu stie clar pentru ce. Conform informatiilor aparute pana acum, cel putin 46 de ingineri ai Tesla au ajuns la Apple doar in 2018, insa cifra ar fi de 100 daca am include si 2017, iar inca 4 lunine despart de finalul acestui an.

Desi majoritatea ar crede ca toti acesti ingineri ar urma sa lucreze in cadrul proiectului Apple de a dezvolta o masina electrica si inteligenta, se pare ca nu toti sunt directionati acolo. Se pare ca multi ingineri lucreaza la dezvoltarea de ecrane, de baterii, sau de sisteme optice, Apple avand planuri mari si diversificate in legatura cu produsele pe care vrea sa le lanseze.

Apple Angajeaza foarte Multi Ingineri ai Tesla

Conform unora dintre inginerii care lucrau la Tesla, se pare ca angajarea lui Doug Field in cadrul Apple, a generat o scadere a moralului in cadrul companiei producatoare de automobile. Separat de asta, se pare ca multi au plecat inaintea lui din simpla nemultumire in legatura cu modul in care este condusa Tesla, iar nu toti au ajuns la compania Apple.

“In 2018 so far, LinkedIn data shows Apple has hired at least 46 people who worked at Tesla directly before joining the consumer electronics juggernaut. Eight of these were engineering interns. This year Apple has also hired former Tesla Autopilot, QA, Powertrain, mechanical design and firmware engineers, and several global supply chain managers. Some employees joined directly from Tesla, while others had been dismissed or laid off before joining Apple.”

Tesla desigur ca a negat faptul ca angajatii sai pleaca suparati din cauza conditiilor de munca din cadrul companiei, si a spus ca are de 100 de ori mai putini bani decat Apple, deci nu poate oferi pachete salariale la fel de competitive. Tesla este cel mai mare producator de vehicule electrice si autonome, iar pana acum a reusit sa supravietuiasca desi a fost mereu pe pierdere, insa fara ingineri talentati nu va rezista prea mut.