Marea Britanie va Dezvolta Propriul Sistem GPS

Marea Britanie isi va dezvolta propriul sistem de navigatie prin GPS din cauza Brexit, urmand a investi o suma uriasa in decursul unei perioade foarte lungi.

Marea Britanie Sistem GPS

Marea Britanie intentioneaza sa isi dezvolte propriul sitem de localizare globala folosind sateliti, un rival pentru sistemul GPS al americanilor, dar si cel Galileo pe care il va dezvolta Uniunea Europeana cu o investitie de 10 miliarde de dolari. Marea Britanie vrea cel mai probabil sa aiba un sistem de localizare prin GPS pe care sa il poata controla singura, asa ca vrea sa scape de nevoia de a folosi serviciile americanilor, desi procesul va fi dificil si de durata.

Marea Britanie se teme ca dupa iesirea din Uniunea Europeana ar putea avea accesul blocat la sistemul de navigare ptin GPS Galileo pe care institutiile europene le dezvolta in momentul de fata. Desigur ca Marea Britanie ar ramane cu acces la sistemul GPS al americanilor, insa pentru ca vor sa aiba datele protejate mai bine, sai sa le poata accesa pe cele ale altora, vor proprium sistel de navigare prin GPS.

Marea Britanie va Dezvolta Propriul Sistem GPS

Marea Britanie a avizat deocamdata un proiect in baza caruia se va studia posibilitatea lansarii unui sistem GPS propriu, si a alocat suma de 100 de milioane de lire pentru acesta, un anunt oficial urmand a fi facut saptamana aceasta. Daca proiectul va i adoptat, atunci proiectul ar urma sa coste minim 3 miliarde de dolari, conform preimelor estimari, insa Marea Britanie va avea suficienti bani dupa ce va reusi sa paraseasca Uniunea Europeana.

“Britain is to start work on its own satellite navigation system to rival the European Union’s Galileo project because the UK’s access to sensitive security information could be restricted after Brexit. Galileo was commissioned in 2003 and is due for completion by 2020. One expert has predicted that it could cost Britain about 3 billion pounds to build a rival system.”

Marea Britanie nu are acces in momentul de fata la satelitii care ofera cel mai puternic si mai exact semnal pentru localizare prin GPS, iar in cazul Galileo situatia va fi aceeasi, asa ca are nevoie de un sistem propriu pentru localizare cat mai exacta. Cat ar putea dura pana cand Marea Britanie isi va dezvolta propriu sistem GPS nu se stie, nici daca va oferi acces publicului larg pentru el, asa ca ramane de vazut care vor fi planurile oficiale.