Romanii Renunta la GPS-uri pentru Aplicatii ca Waze

Aplicatiile cu informatii din trafic in timp real, gen Waze, au convins romanii sa renunte la achizitia aparatelor GPS pentru automobile in 2017.

10

romani gps waze

Romanii au descoperit in sfarsit “focul”, sau mai bine zis aplicatiile de navigatie cu informatii din trafic in timp real, Waze fiind cea mai buna dintre toate, cu mici probleme. Conform celor de la Mio, interesul romanilor pentru dispozitivele clasice de tip GPS a scazut cu 15% in 2017 comparativ cu 2016, astfel ca in Romania s-au cumparat doar 59.000 de unitati.

In loc sa caute colaborari cu producatorii de aplicatii cu informatii in timp real din trafic, cei de la Mio s-au gandit sa lanseze GPS-uri mai ieftine si mai “proaste”, pentru ca ale reprezinta 70% din vanzari. Cu vanzari de doar 2.2 milioane de euro in 2017 in Romania, cei de la Mio spun ca vanzarile de camere auto au crescut, iar aici trebuie sa recunosc faptul ca am contribuit si eu.

Pe de alta parte, Mio continua sa se concentreze pe segmentul gresit de dispozitive, cele care nu au viitor pentru ca nu au informatii in timp real din trafic. Romania este una dintre tarile in care in afara Waze, Google Maps (care fac parte din Google) si Apple Maps, nu prea ai ce sa folosesti pentru a avea informatii corecte in timp real despre traficul de pe sosele.

”Pentru 2018, țintim o creștere la nivelul acestui segment prin lansarea unui GPS nou, al cărui preț de achiziție va fi mai mic, datorită implementării unor hărți cu specificații de bază. Astfel, Mio va intra pe segmentul produselor GPS entry-level, fără funcții avansate, care în prezent cumulează aproximativ 70% din întreaga piață de navigații auto.”

In tarile civilizate, unde se si genereaza incasari mai mari, ce-i drept, informatiile de acest gen vin  la pachet in sistemele de navigatie ale masinilor, care fac tot ceea ce face waze, fara sa mai stai cu telefonul agatat de parbriz. In Romania inca se mai vand GPS-uri ieftine pentru ca sunt ieftine de produs si cei care le cumpara nu stiu la ce e bun Waze, inca.