Telekom: AMENDA URIASA Aplicata in Romania

Telekom are o amenda uriasa aplicata in Romania de catre ANCOM pentru neindeplinirea unor obligatii pe care si l-ea asumat cu foarte multi ani in urma.

Telekom AMENDA URIASA Romania

Telekom este tinta unei amenzi uriase aplicate de catre ANCOM, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, din cauza faptului ca nu acopera suficient de mult din populatia Romaniei. Amenda celor de la ANCOM impotriva Telekom este rezultatul unei verificari facute la nivel national de catre autoritati pentru a vedea daca operatorii de telefonie isi respecta obligatia de a acoperi cu servicii voce 98% din zonele locuite.

Telekom este singurul dintre cei patru mari operatori de telefonie mobila care a fost amendat, cei de la Orange si Vodafone primind doar avertismente, in timp ce primii au fost amendati cu suma de 500.000 de LEI. Vodafone are cea mai mare acoperire in Romania, de 97.80%, Orange ocupa locul al doilea cu 97.56%, in timp ce Telekom are o acoperire de “doar” 96.8%, asa ca a primit si amenda mare, pe care probabil n-o va plati in final.

Telekom: AMENDA URIASA Aplicata in Romania

Telekom a cazut victima pentru ca nu a acoperit cele 12.768 localitati verificate in proportie de 98%, asa cum prevad obligatiile operatorilor de telefonie mobila asumate pentru Romania. Digi Mobil nu a fost luata in calcul aici deoarece probabil nu are obligatii de acest gen, insa in cazul celorlalti 3, obligatia de acoperire trebuia indeplinita la 5 aprilie 2017, deci acum un an si jumatate, iar Telekom n-a rezolvat probleme pana in prezent, din pacate pentru clientii sai.

“Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România -97.56% din populație, Telekom România Mobile Communications – 96.8% din populație și Vodafone Romania – 97.80% din populație. Pentru că niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă nu a atins valoarea stabilită prin licențe şi ținând cont de gradul de îndeplinire a obligației, ANCOM a sancționat contravențional Orange România și Vodafone Romania cu avertisment și Telekom România Mobile Communications cu amendă în cuantum de 500.000 de lei.”

Telekom, Orange si Vodafone s-au obligat sa aiba aceasta acoperire in 2012, cand au luat licentele pentru a folosi spectrul aferent crearii retelelor 2G si 3G in Romania, deci au avut suficient timp pentru a respecta ceea ce si-au asumat. Telekom va face mai mult ca sigur o contestatie pentru aceasta amenda, si va lupta in instanta pentru a evita plata ei, putand intr-un final sa si castige, daca va reusi sa dovedeasca faptul ca nu este vinovata pentru neindeplinirea obligatiilor.