Interfata iOS pentru iPhone a fost Gandita pentru a crea DEPENDENTA

Interfata iOS pentru telefoanele iPhone a fost gandita pentru a crea dependenta in randul utilizatorilor, ceva de care compania Apple profita din plin zilnic.

 

Interfata iOS pentru iPhone fost Gandita pentru crea DEPENDENTA

iPhone este de departe cea mai populara serie de telefoane mobile lansate in istoria omenirii, iar daca va intrebati de ce este atat de populara, atunci poate ca unul dintre creatorii interfetei iOS va poate ajuta sa aflati. Conform lui Imran Chaudhri, designer britanic, interfata iOS pentru iPhone a fost gandita de catre compania Apple pentru a crea dependenta in randul utilizatorilor, si a-i face sa foloseasca pentru perioade lungi de timp produsele.

iPhone a avut interfata initiala creata sub conducerea lui Chaudhri, iar el spune ca Apple nu a dorit ca utilizatorii sa aiba prea mult control asupra telefoanelor pe care le detin, asa ca le-a oferit functii trunchiate. Designerii care au creat aceasta interfata au avut in unele randuri dispute cu cei din echipa de marketing care nu doreau ca unele functii sa fie eliminate deoarece iPhone nu ar mai fi fost la fel de “cool”, iar utilizatorii nu l-ar mai fi folosit la fel de des.

“When I and a few other people were advocating for more control, that level of control was actually pushed back by marketing. We would hear things like, ‘you can’t do that because then the device will become uncool.”

Interfata iOS pentru iPhone a fost Gandita pentru a crea DEPENDENTA

iPhone nu a fost totusi doar sub controlul exclusiv al echipei de marketing din cadrul Apple, Steve Jobs fiind constient de problemele care exista, dar si de faptul ca telefoanele nu trebuie sa acapareze toata atentia noastra. In baza acestei idei a fost pornit proiectul care a dus la dezvoltarea functiei Do Not DisturbNu deranjati a iPhone, o idee excelenta care trebuie sa-i fie creditata tot lui, Imran Chaudhri, care a si supravegheat proiectul de dezvoltare.

“Very early on, when we first started building prototypes of the phone, a couple of us were lucky enough to take them home… By using the phone and living with the phone, I had friends all over the world who were hitting me up all the time and the phone was pinging and the light was going on, so I realized for us to coexist with this phone, we needed to have something to act as a gatekeeper. Very early on, I designed what ultimately became Do Not Disturb.”

iPhone este cel mai bine vandut model de smartphone de ani si ani de zile, totul pentru ca Apple implementeaza functii care multora li se par “cool”, si ii convinge sa cumpere fiecare model nou lansat pe piata. In momentul in care iPhone nu va mai fi “cool” pentru utilizatori, si vanzairle vor scadea, compania Apple va mai implementa si functii utile, dar suntem deocamdata foarte departe de asa ceva, pentru ca telefoanele se vand tot mai bine in fiecare an.