Cum a adus Steve Jobs Wi-Fi pentru Lumea Intreaga

Steve Jobs a adus Wi-Fi pentru lumea intreaga, insa oferirea tehnologiei nu a fost chiar atat de simpla precum pare, conform celor care au lucrat la proiect.

Steve Jobs Wi-Fi

Probabil putina lume stie ca Apple a fost prima companie care a implementat tehnologia Wi-Fi intr-un produs comercial, ea fiind acum nu un lux, precum in 1999, ci o necesitate. Steve Jobs a prezentat lumii intregi primul produs cu Wi-Fi sub forma unui iBook, pe care il puteti vedea mai jos, acesta fiind primul produs comercial cu aceasta tehnologie implementata.

Lucent dezvoltase tehnologia Wi-Fi timp de 10 ani inainte ca ea sa fie implementata in iBook, insa abia cand Steve Job s-a intalnit cu inginerii Lucent, s-a luat decizia de a o implementa. Apple a cerut, desigur, sa cumpere chip-ul Wi-Fi la un pret de 50 de dolari, mai mic decat cel de fabricatie, iar dupa multa munca, in tandem cu inginerii Lucent, a reusit sa-si duca planul la indeplinire.

Cum a adus Steve Jobs Wi-Fi pentru Lumea Intreaga

Steve Jobs a fost fascinat de tehnologia Wi-Fi deoarece ea permitea transferul foarte rapid de date, fara fir, dar si navigarea foarte rapida pe internet cu viteza foarte mare. Apple a lansat atunci si primul sau router cu tehnologie Wi-Fi, pentru a facilita folosirea sa in casele oamenilor, iar asa una dintre cele mai importante tehnologii a ajuns in mainile consumatorilor.

“Cees & his team had been working for more than a decade on introducing WLAN technology to the masses, but without luck. After plenty of attempts, Apple finally came to Lucent and said they wanted to meet […] “Apple was looking for something different and new for their iBook laptop product, and Steve was very enamoured by the idea of wireless connectivity for laptops. Looking back, it seems to me he had probably made up his mind even before the meeting,” says Cees Links.”

Steve Jobs a fost intotdeauna cunoscut ca un om care stia cum sa faca si prezentarile pentru lansarea de produse importante, iar aici il vedeti aratand cat de importanta e tehnologia. Din pacate, Apple si-a pierdut mult din “farmec” dupa disparitia lui Steve Jobs, iar conferintele nu mai au aceeasi “stralucire”, produsele avand cam aceleasi probleme.

18 COMENTARII

  1. Partea proasta este ca tehnologia a ajuns la un plan orizontal… telefoanele au ajuns la o limita…de sus. Se vor plafona in curând.
    Vor trebui descoperite materiale noi de fabricație pentru ca deja s-a ajuns aproape la limita minima de fabricație.
    Ne trebuie o revoluție tehnologică pentru a aduce ceva Wow in telefoane.

  2. Da, iar noi ne războim pe diferențe de nimic între ele cum ca ăla este așa sau celălat invers, toate fac același lucru…dependentă maxima

  3. In primul rand, remarcabila este performanta Lucent, producatorului acelui cip WiFi, nu a lui Apple ca l-a pus pe un produs. Cate exemplare de iBook G3 s-au vancut? 2000 bucati?

    In alta ordine de idei, @Srb_Srb:disqus ar spune ca Apple ar fi trebuit sa astepte pana astazi sa produca un laptop, cand tehnologiile sunt mature, nu doar sa scoata repede o mizerie de produs, doar ca sa fie primii. El ar compara iBook G3 cu noile laptopuri actuale, spunand ca G3 a fost o mizerie marca Apple, o jucarie de copii.
    Cel putin asa comenteaza despre Note 1, ca era o caramida fata de nouk iPhone X.

    Unii ca el au craniul prea mare pentru ce adaposteste acolo inautru.

  4. comentariu de infantil…asa cum Apple a venit primul cu Wifi built in asa cum a venit cu primul usb….Viorel este intantil si nu intelege…
    Sa nu uitam ca usbC este full pe toate mac noi…
    Compara mizeria de oled din S1-S2 cu wifi
    Da, logic ca iBook este mizerie daca il compari cu cele de acum….

    Si la sfarsit da lovitura spunand de altii ca au craniul….
    PS sa vinzi 2000 bucati de iBook G3 pe vremea aceea…e ceva, dar nah..oare s-au vandut 2000, 20000 …doar Viorel stie, el e insider’ul si traieste in minciuna cu acest gand

  5. Nimic din toate astea nu sunt inovatiile Apple: nici WiFi, nici USB, nici USB-C
    Vanzari de 2000 bucati dintr-un model este absolut nimic. Nu poti spune ca ai oferit omenirii WiFi si ca ai facut tehnologia accesibila maselor, daca vanzarile ar fi fost atat de nesemnificative..

  6. Cine a zis ca sunt inventiile Apple draga? Am zis doar ca ei au venit primii si au dat startul ,iar ceilalti,precum maimutele,au copiat ideeile superbe marka Apple

  7. Apple a copiat ideile cu adevărat importante ale altora:
    – mouse-ul (de la Xerox)
    – interfața grafică (de la IBM)
    – phablet (de la Samsung)
    – tableta (de la Microsoft)
    – logo-ul (de la Beatles)
    – sistemul de operare (de la Google și Microsoft)

    Fără phablet, Apple ar fi fost un fel de Nokia, astăzi.
    Fără Microsoft, Apple nu ar fi existat, astăzi.
    Fără Samsung, iPhone nu ar fi existat.
    Fără alte companii, Apple nu ar fi existat.

  8. Viorel, da dar toate astea au fost facute atat de bine si imbunatatite de apple incat au devenit un “must have”: true tone flash, touch id, procesor 64bit, toate 3 au fost oferite pe 5s in premiera, si apoi toti au avut. Au copiat pana si culorile telefoanelor(gold, rose gold) care mie nu imi plac de ex.. accesorii albe, toate au acum sertaras de sim si sunt unibody, primii cu ecran capacitiv. Nu spun ca sunt cei mai buni la toate featurile device-urilod pe care le produc, dar pachetul complet depaseste concurenta. Cine ar mai rezista cu sistem de operare propriu, izolat? Cu asta e cel mai vandut telefon din caregoria sa in fiecare an de la iphone 4 (comparam cu flagshipurile de la celelalte branduri)

  9. Eu sincer as fi pentru a renunta la toate dispozitivele astea. Cred ca ne iau mintiile, platim foarte multi bani pt ele indiferent de brand, ne consuma 20-30% din timpul nostru tinandu-ne intr-o stare de reverie. Socializarea online in mod paradoxal distruge toate abilitatiile noastre sociale, in special in cazul pustanilor, care nu stiu sa se comporte, socializeze cu alte persoane de diferite varste, statut, etc. Mi se par distructive, si nu ma refer la note7 ?. Dar noi hai sa ne contrazicem in continuare