Tim Cook a Castigat o suma COLOSALA ca Presedinte Apple

Presedintele Apple, Tim Cook, a castigat o suma colosala in perioada in care a condus compania americana, iata cat mai are in prezent.

Tim Cook Castigat Presedinte Apple

Tim Cook este presedinte al Apple de 7 ani de zile, el preluandu-si functia in vara anului 2011, dupa ce Steve Jobs a anuntat canu-si mai poate indeplini indatoririle. Cand si-a asumat rolul de conducator al Apple, Tim Cook a preluat o companie care avea nevoie de schimbari majore pentru a isi reveni dupa o perioada de vanzari nu prea bune, iar acesti 7 ani au demonstrat ca el a fost alegerea perfecta.

Recompensa pentru toata munca depusa de catre Tim Cook in rolul de presedinte al Apple a fost pe masura, deoarece in cei 7 ani de activitate, a primit bani si actiuni in valoare de 701 milioane de dolari. Suma este una colosala, iar singurul presedinte de companie care a castigat mai mult in aceasta perioada este Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, desi a sa companie a avut incasari mult mai mici.

Tim Cook a Castigat o suma COLOSALA ca Presedinte Apple

Majoritatea sumei calculata de catre americani pentru activitatea lui Tim Cook este reprezentata de valoarea actiunilor Apple pe care le-a primit, mai exact 650 de milioane de dolari. Restul de 51 de milioane de dolari ii reprezinta salariile si bonusurile pe care Tim Cook le-a primit pentru performantele companiei Apple, totalul fiind incredibil de mare.

„In total, Cook has collected more $650,382,235 in stock awards since he became CEO. After adding salary, and other bits of compensation, he’s collected $701 million in pay since 2011, according to Equilar’s analysis. Even after Tuesday’s sales, he still holds over 800,000 shares of Apple, worth over $195,000,000 on Wednesday’s opening price of $220.15.”

Din toata aceasta suma, Tim Cook ar mai avea acum actiuni in valoare de cam 195 de milioane de dolari, restul fiind donati, probabil, catre diverse organizatii caritabile. Tim Cook a spus ca vrea sa-si doneze cea mai mare parte a averii inainte de a muri, ceva ce multi miliardari au promis sa faca, pentru ca oare ce poti face altceva cu atat de multi bani ?

Articolul precedentTwitter iti recomanda oameni pe care sa NU ii mai Urmaresti
Articolul următorAndroid are o MARE PROBLEMA de care Oamenii NU Stiu
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.