Tim Cook a Castigat o suma COLOSALA ca Presedinte Apple

Presedintele Apple, Tim Cook, a castigat o suma colosala in perioada in care a condus compania americana, iata cat mai are in prezent.

Tim Cook Castigat Presedinte Apple

Tim Cook este presedinte al Apple de 7 ani de zile, el preluandu-si functia in vara anului 2011, dupa ce Steve Jobs a anuntat canu-si mai poate indeplini indatoririle. Cand si-a asumat rolul de conducator al Apple, Tim Cook a preluat o companie care avea nevoie de schimbari majore pentru a isi reveni dupa o perioada de vanzari nu prea bune, iar acesti 7 ani au demonstrat ca el a fost alegerea perfecta.

Recompensa pentru toata munca depusa de catre Tim Cook in rolul de presedinte al Apple a fost pe masura, deoarece in cei 7 ani de activitate, a primit bani si actiuni in valoare de 701 milioane de dolari. Suma este una colosala, iar singurul presedinte de companie care a castigat mai mult in aceasta perioada este Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, desi a sa companie a avut incasari mult mai mici.

Tim Cook a Castigat o suma COLOSALA ca Presedinte Apple

Majoritatea sumei calculata de catre americani pentru activitatea lui Tim Cook este reprezentata de valoarea actiunilor Apple pe care le-a primit, mai exact 650 de milioane de dolari. Restul de 51 de milioane de dolari ii reprezinta salariile si bonusurile pe care Tim Cook le-a primit pentru performantele companiei Apple, totalul fiind incredibil de mare.

“In total, Cook has collected more $650,382,235 in stock awards since he became CEO. After adding salary, and other bits of compensation, he’s collected $701 million in pay since 2011, according to Equilar’s analysis. Even after Tuesday’s sales, he still holds over 800,000 shares of Apple, worth over $195,000,000 on Wednesday’s opening price of $220.15.”

Din toata aceasta suma, Tim Cook ar mai avea acum actiuni in valoare de cam 195 de milioane de dolari, restul fiind donati, probabil, catre diverse organizatii caritabile. Tim Cook a spus ca vrea sa-si doneze cea mai mare parte a averii inainte de a muri, ceva ce multi miliardari au promis sa faca, pentru ca oare ce poti face altceva cu atat de multi bani ?