Android are o MARE PROBLEMA de care Oamenii NU Stiu

Android are o mare problema de care oamenii nu stiu, cercetatorii in securitate informatica descoperind-o si prezentand-o pentru a avertiza utilizatorii.

Android MARE PROBLEMA Oamenii Stiu

Android are descoperita o noua mare problema de cate doar cercetatorii in securitate informatica stiu, iar asta pentru ca utilizatorii obisnuiti nu au cum sa fie constienti de ceea ce se intampla in sitemul de operare. Mai exact, vorbim despre o problema care afecteaza toate telefoanele si tabletele ce ruleaza sistemul de operare Android, ea putand dezvalui informatii care pot fi folosite la localizarea utilizatorului, urmarirea sa pe interent, sau preluarea de informatii din terminale.

Android are descoperita o problema de securitate ce are la baza un sistem intern care transmite mesaje catre aplicatiile instalate in terminale, insa acestea ar trebui sa ajunga doar la cele care au permisiuni sa le vada. Mai exact, Android transmite informatii despre reteaua Wi-Fi, adresa Mac, sau IP-ul cu care navigam pe internet, insa in loc ca aceste mesaje sa ajunga la aplicatiile care au acces la ele, ele ajung de fapt si la aplicatii care nu au acces la date.

Android are o MARE PROBLEMA de care Oamenii NU Stiu

Android ar fi trebuit sa limiteze accesul la aceste informatii doar pentru aplicatiile care au premisiunea utilizatorului de a le accesa, insa desigur ca nu se intampla asta, si orice aplicatie malitioasa poate vedea datele. Hackerii pot folosi astfel de aplicatii pentru a monitoriza activitatea unui terminal pe internet, pentru a incerca sa se conecteze la fisierele de sistem ale Android de la distanta, pentru a incerca sa atace telefonul, plus multe altele.

“The leaked data includes details such as the WiFi network name, WiFi network BSSID, local IP addresses, DNS server information, and the device’s MAC address. Apps installed on an Android —including their advertising components— can set up listening posts for these two intents and capture WiFi-related information even if they don’t have the permission to access a phone’s WiFi feature.”

Android are aceasta problema foarte serioasa raportata la compania Google inca din luna martie a acestui an, insa pana acum doar versiunea 9, ultima, a sistemului de operare are rezolvata vulnerabilitatea. De ce nu a fost rezolvata problema in versiunile mai vechi ale Android este foarte greu de spus, insa este destul de clar faptul ca Google se concentreaza doar pe versiunile noi, si vrea sa oblige producatorii sa-si actualizeze telefoanele si tabletele.