Apple anunta NOI Reguli pentru Aplicatiile iPhone si iPad

Apple a anuntat astazi noi reguli importante pentru aplicatiile iPhone si iPad disponibile in App Store, ele urmand a fi impuse in curand.

Apple Reguli Aplicatiile iPhone iPad

Astazi compania Apple a anuntat o noua serie de reguli pentru aplicatiile care sunt publicate in App Store pentru iPhone si iPad, ele urmand a intra in vigoare incepand cu 3 octombrie. Compania Apple ii obliga pe dezvoltatorii de aplicatii sa includa in titlurile noi un link care o pagina unde listeaza termenii si conditiile pentru folosirea aplicatiilor.

Apple avea pana in prezent oferita optiunea de a afisa o sectiune de acest gen, si ii obliga pe dezvoltatorii care ofera abonamente sa listeze o asemenea pagina in cadrul aplicatiilor. Incepand e acum toti utilizatorii sunt obligati sa listeze o pagina cu termeni si conditii pe care utilizatorii sa o poata accesa direct din aplicatie, altfel aplicatiile vor fi sterse din App Store.

Apple anunta NOI Reguli pentru Aplicatiile iPhone si iPad

Toate aplicatiile din App Store vor trebui sa aiba o asemenea pagina cu termeni si conditii, chiar daca ele nu necesita o conexiune de internet pentru a fi folosite de utilizatorii iPhone si iPad. Apple spune ca in aceasta pagina trebuie specificat ce fel de date sunt colectate de catre aplicatii, si in ce masua sunt ele folosite, si cum pot utilizatorii sa ceara stergerea datelor.

Aceasta schimbare este in mod clar facuta din cauza GDPR, care a adus foarte multe reguli noi pentru website-uri, aplicatii, autoritati, si nu numai, iar cei de la Apple trebuiau sa faca modificarea. Aplicatiile din App Store care nu au o asemenea pagina cu informatii nu vor fi sterse incepand cu 3 octombrie, insa actualizarile facute dupa acea data vor trebui sa contina acea pagina.

Articolul precedentNubia-α: Telefonul de la Incheietura Mainii Tale
Articolul următorDigi Mobil: 5G RAPID si IEFTIN pentru Romani
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.