Digi Mobil: 5G RAPID si IEFTIN pentru Romani

Digi Mobil a anuntat ca va oferi o 5G ieftin si rapid pentru romani, operatorul dorind sa fie principalul furnizor de servicii in Romania, dar si la costuri mici.

Digi Mobil 5G RAPID IEFTIN Romani

Digi Mobil a anuntat saptamana aceasta ca va oferi 5G rapid si ieftin pentru Romania, operatorul detinut de catre RCS & RDS, parte a Digi Communications, avand planuri foarte mari pentru lansarea acestei tehnologii in Romania. Digi Mobil vrea sa fie unul dintre primii operatori de telefonie mobila care va avea acoperire 5G in Romania, iar clientii vor avea acces la retea la preturi accesibile, asa cum s-a intamplat si cu tehnologia 4G, lansata de ceva vreme.

Digi Mobil vrea sa fie principalul furnizor de servicii 5G in Romania cand va avea reteaua pregatita, insa daca ne uitam la ceea ce a realizat cu reteaua 4G, promisiunile sunt foarte mari, si par desarte. Cei de la Digi Mobil n-au reusit sa ofere pentru clienti retele 4G de mare viteza, asa ca promisiunile pentru 5G par a fi fara fundament, chiar daca operatorul sustine ca investeste sume mari de bani in fiecare an in extinderea retelelor sale de telefonie mobila in Romania.

Digi Mobil: 5G RAPID si IEFTIN pentru Romani

Digi Mobil nu va avea cea mai rapida retea 5G din Romania, si nici cea mai mare acoperire, iar asta cred eu in baza a ceea ce se vede acum, o retea 4G disponibila doar in unele orase, si cu viteze care sunt cu mult, mult inferioare celor ale concurentei. Cred totusi ca Digi Mobil va oferi servicii 5G la preturi mult mai mici decat cele ale concurentei, in special cand vine vorba despre internet mobil, iar in final asta va conta cel mai mult pentru oameni.

“5G este o îmbinare între reţeaua mobilă şi cea fixă. Internetul fix de acasă este consumat tot pe dispozitive mobile chiar dacă utilizatorii sunt conectaţi prin Wi-Fi. 5G fără fibră optică nu funcţionează, de aceea este foarte important demersul ANCOM pentru stabilirea tarifelor de utilizare pentru domeniul public. Acestea îţi permit să dezvolţi într-un mediu predictibil mai departe reţelele de fibră optică. Astfel putem ajunge la toţi utilizatorii şi le vom oferi viteze 5G peste câţiva ani. Dacă nu se înţelege acest aspect vom rămâne în urma altor ţări, iar avansul pe care îl avem va dispărea.”

Digi Mobil este un operator care a pornit de la nimic si a reusit sa ajute la dezvoltarea in bine a pietei din Romania, iar prin asta inteleg o fortarea a reducerii costurilor clientilor, iar pentru 5G ma astept la acelasi lucru. Marele dezavantaj al Digi Mobil este ca nu are in spate un grup la fel de puternic precum cele ale competitorilor, iar asta-i limiteaza capacitatea de a investi in extinderea retelei, ceea ce in final duce si la servicii inferioare.

9 COMENTARII

  1. Raport calitate-preț sunt imbatabili… Datorită lor avem și preturi mai mici la marii operatori, care din păcate încă practica preturi nesimțite…Sunt cu ei de ceva ani, extrem de mulțumit pentru nevoile mele

  2. Părerea mea ca cei de la Digi se cam grăbesc cu 5G-ul. Nu ai in casa 3G in mijlocul Bucureștiului in anul 2018 și deja au trecut la 5G

  3. Probabil cu 5G o sa fie mai bine, pentru ca acum o sa inceapa investitiile o data cu ceilalti operatori si s-ar putea sa aiba acoperire mare. Digi si-a bagat 4G cu mult timp dupa restul operatorilor.

  4. Greu cu Digi…
    Dacă nu ai nevoi mai mari decât in oraș cu un email sau citit vreun ziar ai cam încurcat-o cu LTE. Am zeci de GB gratis pe care nu reușesc sa-i consum pentru ca nu am acoperire…

  5. Constantin Zapp digi are aria 3g mai extinsa pentru ca Telekom si celelate retele au deja 4g in acele zone?‍♂️ deci cu cat ai mai mult 4g cu atat scade procentajul de 3g.